Foto: F64

Latvijas izlases rezultatīvākā basketboliste Eiropas čempionāta finālturnīrā Elīna Babkina, kura pirmdienas mačā guva cirkšņa savainojumu, piedalās otrdienas rīta treniņā un par viņas spēlēšanu tiks lemts neilgi pirms vakarā gaidāmā astotdaļfināla mača, pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) komunikācijas vadītājs Artūrs Portnovs.

Astotdaļfināla mačs pret 2015.gada čempioni Serbiju Prāgā sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

Saspēles vadītāja Babkina apakšgrupu turnīrā rādīja lielisku sniegumu, taču mačā pret Beļģiju guva traumu, kā dēļ otrajā puslaikā laukumā neizgāja. Pēc pirmajām divām kārtām latviete bija turnīra rezultatīvākā spēlētāja, bet pēc trim mačiem ar vidēji 19,0 punktiem viņa ir trešā rezultatīvākā turnīrā.

"Babkina piedalās treniņā kopā ar pārējām basketbolistēm. Par spēlēšanu tiks lemts īsi pirms mača. Šobrīd tiek strādāts pie taktikas, nevis veikti fiziskie treniņi. Neviena par neko nesūdzas, visas jūtās labi," stāstīja Portnovs.

Arī Serbijas izlases nometni skārušas traumu problēmas. Pēc pirmdienas mača Serbijas izlases galvenais treneris Stevans Karadžičs atklājis, ka vairākas basketbolistes "spēlējot uz špricēm".

Eiropas čempionātu Latvija iesāka piektdien, kad ar 59:71 piekāpās Krievijai, bet otrajā mačā latvietes ar 76:55 uzvarēja Melnkalnes valstsvienību. Savukārt pirmdien apakšgrupu turnīra noslēdzošajā cīņā Latvija ar 58:62 piekāpās Beļģijai. Latvietes apakšgrupā ieņēma trešo vietu un otrdien astodaļfinālā spēkosies ar 2015.gada čempionēm serbietēm.

Šī astotdaļfināla uzvarētāja ceturtdaļfinālā spēkosies ar Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Spāniju.

Latvijas basketbolistes piedalās savā septītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas, turklāt no pašreizējā sastāvā visos iepriekšējos bijusi tikai komandas kapteine Gunta Baško-Melnbārde. Līdz šim augstākā vieta kontinenta meistarsacīkstēs Latvijai bijusi ceturtā, ko izdevās izcīnīt 2007.gadā. Tiesa, iepriekšējie divi Eiropas čempionāti bijuši neveiksmīgi, jo komanda neizkļuva no apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!