Foto: F64

Par "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) decembra labāko spēlētāju atzīts "Ventspils" aizsargs Aigars Šķēle, vēsta turnīra rīkotāji.

Šķēle ventspilniekiem LBL turnīrā palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras, vidēji mačā laukumā pavadot 24 minūtes un 50 sekundes, gūstot 9,3 punktus, atdodot 4,0 rezultatīvas piespēles un savācot 4,0 atlēkušās bumbas,

"Patīkams pārsteigums. "Ventspils" komandas spēle veidota tā, ka mums nav viena izteikta līdera. Katrā spēlē var izšaut jebkurš, sagādājot nepatīkamus brīžus pretiniekiem. Nejūtos tā, it kā būtu paveicis ko īpašu. Bet tāda atzinība, protams, ir patīkama," LBL citē Šķēli.

Iepriekšējā sezonā Šķēle palīdzēja "Valmiera"/ORDO basketbolistiem kļūt par Latvijas čempioniem, bet starpsezonā pievienojās "Ventspilij".

"Treneris Kāris Muižnieks neslēpa, ka tiek komplektēta komanda, kas spētu ne tikai pakāpties augstāk par iepriekšējā sezona Latvijā sasniegt trešo vietu, bet arī cienīgi startētu FIBA Čempionu līgā. Tas nozīmē, kas vajadzīgi daudzi labi spēlētāji," stāsta Šķēle.

Tāpat jaunākais no brāļiem Šķēlēm atklāj, ka neesot baidījies no konkurences "Ventspils" komandā.

"Ja nebūtu redzējis, kā varu palīdzēt komandai, nebūtu gājis uz "Ventspili". Sastāvs tiešām ir plašs un tas nozīmē, ka visā sezonas garumā katru dienu jābūt līmenī. Katrā treniņā, katrā spēlē. Tagad komandā esam septiņi mazie spēlētāji - katrs var uzņemties iniciatīvu, katrs grib spēlēt vairāk. Konkurence palīdz kļūt labākam un padara stiprāku komandu," skaidro Šķēle.

Ventspilnieki LBL turnīrā 14 spēlēs guvuši 13 uzvaras, kas viņiem ļauj ieņemt līderpozīciju. Savukārt FIBA Čempionu līgā Kurzemes klubs 11 mačos izcīnījuši sešas uzvaras, apakšgrupā ieņemot ceturto vietu un turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru.

"Vidēji iznāk divas spēles nedēļā un, tam gatavojoties, treniņi varbūt nav tik grūti. Katrā ziņā nekādas pārslodzes nav. Īpaši tagad, kad ierindā atgriezušies vairāki iepriekš savainotie spēlētāji. Latvijas līgā komandu līmenis ir paaugstinājies, uzvaras nenāk viegli, tāpēc nevaram atļauties nenoskaņoties. Kaut arī FIBA Čempionu līgas līmenis, protams, ir augstākais, kādā esmu spēlējis. Citi ātrumi, cita agresivitāte. Nav jau īpaši bagātas pieredzes bijis – "VEF Rīga" sastāvā dažas spēles VTB Vienotajā līgā, bet tad pats biju tāds pusklibs un nevarēju neko daudz palīdzēt," atceras Šķēle.

Kā stāsta aizsargs, nesen viņam bijušas muguras sāpes, līdz ar to nevarējis spēlēt tik agresīvi.

"Esmu sācis atkal ieskrieties. Lielākais prieks par to, ka pirmo reizi pēdējos septiņos gados par sevi nekādi neatgādina ceļgali. Nesāp. Daru, ko vienmēr esmu darījis, cenšos nostiprināt kājas. Iepriekš, kad nesāpēja, likos mierā, līdz atkal parādījās problēmas. Tagad turpinu darboties, negaidot nelāgus simptomus," skaidro basketbolists.

Nākamsestdien Ventspilī norisināsies šosezon pirmā LBL klasika, kurā laukuma saimnieki spēkosies ar "VEF Rīga" komandu, kur spēlē Aigara vecākais brālis Armands.

"Tā spēle, protams, būs īpaša, papildu komentāri nav vajadzīgi. Mums vispār tagad saspringts grafiks, svarīgas spēles FIBA Čempionu līgā ar grieķiem, frančiem un lietuviešiem. Pats turnīra sākums īsti neizdevās. Sanervozējāmies, nebijām pietiekami pārliecināti par sevi, tāpēc piedzīvojām vairākus minimālus zaudējumus. Bet nu jau esam atpakaļ spēlē, ar labām izredzēm iekļūt "play-off". Centīsimies grupā tikt pēc iespējas augstāk," uzsver Šķēle.

Iepriekš klubu treneru balsojumā par LBL mēneša spēlētājiem tika atzīti Šķēles komandas biedrs Andrejs Gražulis, kurš patlaban dziedē savainojumu, un "VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!