Foto: F64

Par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) marta labāko spēlētāju nosaukts "Latvijas Universitātes" (LU) komandas spēlētājs Žanis Peiners, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

LU līderis savai komandai palīdzēja uzvarēt četrās spēlēs no piecām, krietni uzlabojot pozīcijas cīņā par sesto vietu un tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā. Peiners vidēji mačā laukumā pavadīja 30 minūtes septiņas sekundes, guva 21 punktu, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas, izdarīja 5,6 rezultatīvas piespēles, izprovocēja 6,4 pretinieku piezīmes un nopelnīja lietderības koeficientu 22.

Pats basketbolists gan uzskata, ka marts nebija viņam no veiksmīgākajiem mēnešiem: "Varbūt pašam nebija tik ļoti veiksmīgs, cik gribētos, bet komandai veicās, un tad jau arī pats ar sevi varēju būt apmierināts. Galvenais, ka izcīnījām svarīgas uzvaras un atguvām izredzes spēlēt izslēgšanas turnīrā.".

Šis Peineram ir pēdējais studiju gads LU, un līdz ar to pēdējais gads arī komandā, un viņš atzīst, ka interese par viņa pakalpojumiem esot.

"Kaut kāda kustība jau sākusies. Izskanējuši dažādi piedāvājumi – no Latvijas, no ārzemēm. Vairāk aģentu līmenī, bet bijusi arī interese no dažiem klubiem. Pagaidām gan nopietni par tiem domājis neesmu, koncentrējos tuvākajiem uzdevumiem. Par nākotni lemšu pēc sezonas," stāstīja basketbolists, kuru Latvijas izlases treniņos vēlas redzēt galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Protams, gribētos izmēģināt spēkus izlasē vismaz treniņos. Tikt uz Eiropas čempionātu lielas cerības neloloju, jo, cik dzirdēts, ierindā būs visi labākie un konkurence būs ļoti asa. Taču patrenēties ar tādiem vīriem būtu ļoti interesanti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!