Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis kļuvis par pirmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēlētāju, kurš sezonas pirmajās četrās spēlēs trīsreiz guvis vismaz 30 punktus.

Šo statistiku apkopojis portālā "basketballInsiders.com" žurnālists Tomijs Bīrs.

Līdz šim par individuāli veiksmīgāko sezonas sākumu varēja uzskatīt centra spēlētāja Patriju Jūinga sasniegto, kad viņš pirmajās divās spēlēs divreiz guva vismaz 30 punktus, bet šīs sezonas ievadā latvietis to atkārtoja.

Jau vēstīts, ka sezonas pirmajos mačos pret Oklahomasitijas "Thunder" un Detroitas "Pistons" Porziņģis iemeta 31 un 33 punktus, bet trešajā cīņā pret Bostonas "Celtics" viņš guva 12 punktus. Savukārt piektdien viņš ar 30 punktiem sekmēja "Knicks" pirmo uzvaru sezonā, pārspējot Bruklinas "Nets".

Komentējot aizvadīto spēli, Porziņģis izcēla savas komandas sniegumu aizsardzībā: "Mums vajadzēja izcīnīt pirmo uzvaru sezonā, un to vajadzēja izdarīt ar mūsu aizsardzību.

Savukārt "nydailynews.com" latvietis uzsvēra, ka viņš neveiksmīgajā mačā pret Bostonas "Celtics" daudz iemācījās, un tas ļāva šajā mačā realizēt savas iespējas.

"Zaudējums pret Bostonas "Celtics" bija spēle, no kuras varējām mācīties. Vairākas reizes mani sedza divatā, netrāpīju metienus mača iesākumā. Man ir jāatrod labāki veidi, kā palīdzēt komandai, jo gadīsies spēles, kad man neveiksies uzbrukumā. Jāpieņem labākie lēmumi katrā situācijā un jāpalīdz komandai, pat ja neiemetu 30 punktus. Gribu spēlēt agresīvi un palīdzēt komandai," uzsvēra latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!