Foto: AFP/Scanpix

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirms pirmdien gaidāmās pirmās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pret vācu zvaigzni Dirku Novicki izsakās, ka viņam vēl daudz jāmācās no zvaigžņotā konkurenta.

Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda pirmdien savā laukumā uzņems Dalasas "Mavericks" ar Novicki ierindā. Paredzams, ka abi spēlētāji laukumā darbosies viens pret otru.

"Viņa metienu ar vienu kāju ir ļoti grūti nosegt. Man jāstrādā, lai iegūtu tādu pustālo metienu un tālmetienu. Man daudz jāmācās no viņa," Porziņģa izteikumus par zvaigžņoto Novicki citē laikraksts "The New York Daily News".

Porziņģis atklāja, ka viņa brālis Jānis bērnībā licis skatīties Novicka videoierakstus, lai mācītos no vācieša, kurš ir viens no lieliskākajiem eiropiešiem NBA vēsturē.

"Man ir dažas līdzības ar Dirku," izteicies latvietis. "Viņš ir daudz, daudz labāks metienu izpildītājs par mani, bet es cenšos viņu panākt. Vēlos mācīties no viņa spēli "postā" (ar muguru pret grozu), kā viņš izmanto savu ķermeni. Esmu redzējis daudzas viņa spēles, labākos momentus, ko brālis man lika skatīties un mācīties. Tomēr, pat ja zini viņa spēli, ir grūti apturēt."

Porziņģis atzīst, ka Novickis ir viens no viņa elkiem, tomēr līdz šim latvietis nekad nav saticis "Mavericks" spēlētāju.

"Es viņu netraucēšu. Ja viņam būs kas sakāms man, padoms, es klausīšos," Porziņģis atzina, ka pirmais neuzrunās Novicki, kurš NBA debitēja 1998.gadā un pa reizei atzīts par regulārās sezonas un finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

Novickis ir septītais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs līgā un pirmais starp ārzemniekiem.

Pats Novickis jau pagājušajā mēnesī slavēja Porziņģi, saucot viņa iegūšanu par "lielisku darījumu".

"Tas parāda, ka viņš redz potenciālu manī un ka vienu dienu varu būt lielisks spēlētājs," tagad saka Porziņģis. "Es to izmantoju kā motivāciju, lai arī šādi realizētu savu potenciālu."

"Knicks" ar desmit panākumiem 21 spēlē ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, esot divu panākumu attālumā no pirmā astotnieka.

Tikmēr "Mavericks" komanda sezonas pirmajā 21 spēlē guvusi 12 uzvaras, kas dod piekto pozīciju Rietumu konferencē.

Pēc pirmdienas mača Ņujorkas basketbolistiem sāksies trīs izbraukuma spēļu sērija ASV rietumos, bet pēc tam nākamajā trešdienā "Knicks" uzņems Minesotas "Timberwolves" ar šī gada NBA drafta pirmo numuru Karlu Taunsu sastāvā.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru, bet nesen latvietis izpelnījās Austrumu konferences novembra labākā debitanta balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!