Serbijas basketbola izlase, kas būs Latvijas valstsvienības pretiniece Riodežaneiro olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, otrdien pārbaudes spēlē viesos pārspēja Francijas izlasi.

Serbijas basketbolisti Parīzē notikušajā cīņā guva uzvaru ar 79:77 (17:21, 17:19, 21:22, 24:15).

Uzvarētājiem teicamu spēli aizvadīja Bojans Bogdanovičs, kurš guva 25 punktus, kamēr pa 11 punktiem sameta Stefans Markovičs un Miroslavs Raduljica. Savukārt Francijas izlasē 14 punktus guva Boriss Diāvs, Tomā Ertels sameta 13, bet Nando de Kolo 12 punktus. Tikmēr Francijas izlases līderis Tonijs Pārkers guva desmit punktus.

Serbija, kurai šī bija pirmā pārbaudes spēle, ļoti labi aizvadīja spēles beigas, jo vēl 14 minūtes pirms mača beigām atradās iedzinējos ar 42:57. Otrais puslaiks bija saspringts, jo Milošs Teodosičs nopelnīja divas tehniskās piezīmes, kā arī laukumā bija citi asumi. Pēdējās ceturtdaļas ievadā Serbija veica izrāvienu 13:4, bet četras minūtes pirms cīņas beigām izvirzījās vadībā ar 68:66, beigās pārsvaru nosargājot.

Abas komandas vēl vienu pārbaudes spēli aizvadīs arī sestdien, šoreiz tiekoties Belgradā.

Kā zināms, gatavojoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas no 4. līdz 9. jūlijam notiks Belgradā, divas pārbaudes spēles viesos ar Franciju aizvadīja arī Latvijas valstsvienība. Pirmajā mačā treniņspēles režīmā bez skatītājiem Latvijas basketbolisti guva uzvaru ar 76:75, bet otrajā cīņā Ainara Bagatska trenētā komanda zaudēja ar 72:89.

Francija ir 2013. gada Eiropas čempione, bet pērn šajā turnīrā viņi izcīnīja bronzas medaļas.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā būs mājiniece Serbija, Puertoriko un Angola. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!