Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šodien bija pagaidām vissvarīgākā spēle gan spēlētāju, gan arī manā karjerā un pirmajās minūtēs tas bija jūtams laukumā, pēc uzvaras pār Melnkalni, norādījis Latvijas U20 izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs.

"Katrs kādā epizodē varbūt kļūdījās, kaut ko neizdarīja īsti pareizi. Kad sajutām, ka pretinieki ir ņemami, stress pazuda. Viss bija kārtībā. Parādījās fantastisks komandas raksturs un cīņasspars," treneri citē "basket.lv".

"No pretinieku puses nekādu pārsteigumu nebija. Tāpat sedza zonu, kā iepriekšējos mačos, uzbrukuma sadarbības bija tādas pašas. Sākumā mazliet nenokoncentrējāmies. Uzstādījums bija neļaut pretiniekiem savākt bumbas pie mūsu groza un neļaut viņiem brīvi mest. Pirmajā ceturtdaļā melnkalniešiem ļāvām tieši to, ko nedrīkstējām ļaut. Teicu: ja savāksim bumbas, sāksim kontrolēt spēli. Tā arī notika, un, sākot ar 11.minūti, viss bija kārtībā," sacījis Štālbergs.

Viņš uzsver, ka visi spēlētāji deva savu ieguldījumu uzvarā. "Bet par vienu pateikšu īpaši. Man bija maz cerību, ka Kaspars Vecvagars šajā čempionātā vēl spēlēs. Taču viņš pats no rīta pateica, ka ir gatavs, izgāja laukumā, paņēma komandu uz saviem pleciem un parādīja, kurš ir īsts kapteinis. 25 gūtie punkti, turklāt liela daļa vissvarīgākajos brīžos runā paši par sevi".

Šādas spēles veido komandas raksturu, nedomājam nevienam neko atdot. Turpināsim spēlē kā protam, un esmu pārliecināts, ka esam uz pareizā ceļa, atzīmē treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase piektdien Tallinā pirmo reizi vēsturē iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā un nodrošināja sev ceļazīmi uz pasaules čempionātu.

Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolisti atspēlēja vairāk nekā 10 punktu deficītu un ar 78:73 pieveica Melnkalni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!