Foto: F64

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases spēlētāji Kaspars Vecvagars un Ojārs Siliņš atrodas starp līderiem vairākos statistiskajos rādītājos pēc pašlaik Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma.

Čempionāta pirmajos divos posmos Latvijas izlase izcīnīja sešas uzvaras septiņos mačos un ar vienu no labākajiem rezultātiem turnīrā pārliecinoši kvalificējās ceturtdaļfinālam, kurā piektdien būs jāspēkojas ar Melnkalnes vienaudžiem.

Vecvagars, kurš pirksta savainojuma dēļ izlaidis pēdējās divas turnīra spēles, taču būs gatavs spēlēt ceturtdaļfinālā, ar vidēji gūtiem 17,8 punktiem piecos mačos pašlaik ir turnīra otrais rezultatīvākais spēlētājs. Par viņu labāks ir vienīgi spānis Daniels Diess, kurš septiņās cīņās guvis vidēji 18,7 punktus.

Savukārt Siliņš, kuram tika dota atpūta otrā posma noslēdzošajā spēlē, ar vidēji izcīnītām 10,0 atlēkušajām bumbām sešos mačos ir turnīra līderis šajā statistikas rādītājā. Trešais izcīnītajās bumbās ir Andrejs Gražulis, kurš septiņos mačos iekrājis vidēji 9,3 bumbas zem groziem.

Savukārt ar vidēji 2,3 bloķētiem metieniem ik spēlē Siliņš šajā statistikas rādītājā turnīrā ieņem otro vietu, bet Gražulis ir sestais - vidēji 1,6 bloki ik spēlē.

Jāizceļ, ka Vecvagars turnīrā līdz šim pieļāvis pašu lielāko kļūdu īpatsvaru - vidēji 4,6 kļūdas ik spēlē. Savukārt Siliņš izcēlies ar otru lielāko spēles laiku turnīrā - vidēji nospēlētas 36,8 minūtes mačā.

Ar vidēji gūtu 81 punktu Latvijas izlase ir turnīra rezultatīvākā komanda, bet atlēkušajās bumbās vienībai otrā vieta aiz Lietuvas - vidēji 40,5 bumbas ik mačā.

Latvija U-20 Eiropas čempionātā ceturtdaļfinālā spēlēs trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!