Foto: F64

Zaudējumus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas mačos piedzīvojuši latviešu spēlētāju Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētie klubi.

Timmas pārstāvētā Memfisas "Grizzlies" vienība cīņā par pirmo vietu turnīrā ar 75:91 (15:21, 27:14, 10:26, 23:30) atzina Filadelfijas "76ers" pārākumu. Latvietis bija viens no četriem spēlei pieteiktajiem "Grizzlies" basketbolistiem, kuri laukumā neizgāja.

Pēc samērā neveiksmīgām pirmajām divām Vasaras līgas spēlēm, kurās latvietis palika bez gūtiem punktiem, Timma nepiedalījās trešajā Memfisas kluba spēlē pēc kārtas.

Pirmajās četrās turnīra spēlēs "Grizzlies" komanda iekrāja trīs uzvaras, kas finālā ļāva spēkoties tieši ar "76ers" basketbolistiem.

Savukārt Bostonas "Celtics" komanda bez Bertāna sastāvā piektdien spēlē par trešo vietu ar 86:95 (22:27, 22:25, 24:19, 18:24) piekāpās Indiānas "Pacers".

Kā zināms, latvietis ir iedzīvojies kakla savainojumā, tāpēc šai cīņai viņš pieteikts nebija.

Ceturtdien Bertāns pēc spēcīgas ietriekšanās groza konstrukcijā pabija slimnīcā, kur gan viņam nopietna trauma netika konstatēta. Šobrīd sportistam nākas sadzīvot ar stīvu kaklu, bet tā sadziedēšana prasīs aptuveni nedēļu.

Arī "Celtics" komanda četrās turnīra spēlēs iekrāja trīs uzvaras, tāpēc mačā pret "Pacers" cīnījās par trešo vietu turnīrā.

Ja Bertānam neizdosies iekļūt Bostonas komandas sastāvā, viņš nenoliedz iespēju, ka varētu neatgriezties Spānijas klubā "Bilbao Basket", kur pavadīja aizvadīto sezonu, jo vienību vairākkārt mocījušas finansiālas nedienas.

Savukārt Timma pēc tam, kad "Grizzlies" viņu pērnā gada NBA draftā izvēlējās ar kopējo 60.numuru, Vasaras līgā sacentās otro reizi pēc kārtas. Viņu pašlaik saista līgums ar Latvijas čempionvienību "Ventspils".

Uz iekļūšanu NBA šovasar cer arī Kaspars Bērziņš, kurš gan to nedara ar Vasaras līgas palīdzību, bet gan individuāliem treniņiem šīs līgas klubu paspārnē.

Visi trīs basketbolisti līdz jūlija beigām tiek gaidīti Latvijas izlases nometnē, kur norisinās gatavošanās 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!