Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" vienojies par divu gadu līgumu ar Latvijas valstsvienības uzbrūkošo aizsardzi Kati Karlīnu Krēsliņu, informēja komanda.

Tā viņai ir atgriešanās "TTT Rīga" komandā. Spēlētāja pirmo reizi TTT pārstāvēja 2015. gada sezonā, Latvijas-Igaunijas līgā 29 spēlēs vidēji 27:26 minūtēs gūstot 11,7 punktus, izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas, izdarot 3,1 piespēli un pārķerot 1,6 bumbas. 2015. gadā viņa ar klubu kļuva par Latvijas čempioni un Latvijas-Igaunijas līgas uzvarētāju.

No 2015. līdz 2017. gadam Krēsliņa studēja Ņujorkas augstskolā "Fordham", apgūstot psiholoģiju un vizuālo mākslu. Pērn 29 no 30 spēlēm sāka "Fordham" starta pieciniekā, vidēji 27,4 minūtēs 8,5 punkti un 2,9 atlēkušās bumbas.

"Pēc Kates lēmuma neatgriezties spēlēt basketbolu un studēt "Fordham" universitātē, izteicām piedāvājumu pievienoties TTT. Spēlētājai bija vairāki piedāvājumi un gaidījām viņas lēmumu. Kate ir viena no talantīgākajām jaunās paaudzes spēlētājām, kuras attīstību traucēja vairāki savainojumi. Tāpēc plānojam daudz strādāt, uzlabojot fizisko sagatavotību. Īpaši atgūt ātruma īpašības, lai varētu spēlēt augstākajā līmenī kombo aizsarga pozīcijās. Ceram uz spēlētājas ātru progresu un lielu ieguldījumu komandas spēlē," sacīja "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"Dažādu iemeslu un sakritību dēļ pēc diviem studiju gadiem Amerikā atgriežos uz nākamajiem diviem gadiem Latvijā," teica pati Krēsliņa. "Saņemot uzaicinājumu no TTT, daudz runāju ar treneri Mārtiņu un nolēmu piekrist piedāvājumam, kurš ļauj apvienot basketbolu ar izglītības iegūšanu Latvijā. Esmu spēlējusi ar vairākām meitenēm, zinu, ko sagaidīt. Spēlēšana Eirokausā man būs jauns izaicinājums."

"Komandas mērķi – protams, augsti. Jāuzvar Latvijas-Igaunijas čempionātā, Austrumeiropas līgā un Eirokausā. Manuprāt, pieredzējušo spēlētāju klātbūtne un trenera pieredze tikai palīdzēs manai attīstībai. Pēc rehabilitācijas un spēlēšanas universitātes komandā vēl neesmu 100% atguvusi ātruma īpašības – tas būs mans galvenais individuālais uzdevums un mērķis šajā sezonā," teica basketboliste.

"TTT Rīga" sastāvs nākamajai sezonai: Gunta Baško-Melnbārde, Baiba Eglīte, Anda Eibele, Ieva Krastiņa, Kate Krēsliņa, Elija Malota, Šeilani Pedija, Liene Priede, Rūta Veidere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!