Foto: F64

Vicečempione "Ventspili" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā svētdien pārliecinoši ar 95:63 (22:18, 31:17, 21:9, 21:19) pārspēja turnīra pastarīti "Latvijas Universitāti".

Uzvarētājiem ar 22 punktiem izcēlās Andrejs Gražulis, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, kamēr 15 punkti un deviņas bumbas zem groziem Māra Gulbja rēķinā.

Tikmēr LU rindās rezultatīvākais bija Renārs Magone, kurš guva 16 punktus un savāca septiņas bumbas zem groziem.

Līdz pat otrās ceturtdaļas vidum LU spēja izrādīt kādu pretestību atrodoties vien trīs punktu attālumā (29:32). Tomēr ventspilnieki pamazām sāka audzēt savu pārsvaru, kas trešajā ceturtdaļā jau sasniedza 30 punktus (74:44). Turpinājumā viesi spēja saglabāt šādu handikapu un izcīnīja uzvaru ar 95:63.

LU basketbolisti šo sezonu iesākuši bez uzvarām - piedzīvoti jau četri zaudējumi, turklāt neveiksme piedzīvota arī pret turnīra jaunpienācēju "Ogre"/"Kumho Tyre" (81:93).

Tikmēr "Ventspils" komandai ir piecas uzvaras sešās spēlēs - vienīgais zaudējums tika piedzīvots pirms nedaudz vairāk kā nedēļas, kad Kurzemes derbijā ar 66:69 nācās piekāpties "Liepāja"/"Triobet" priekšā.

Vēl vienā LBL mačā svētdien Ogres basketbolisti viesos ar 86:85 (29:23, 23:25, 12:23, 22:14) uzveica "Barons"/LDz.

Vēl 21 sekundi līdz finālsvilpei ar 85:83 vadībā bija rīdzinieki, bet tad ogrēnietis Mārcis Vītols izpildīja precīzu tālmetienu, panākot viesiem uzvaru ar 86:85.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija tieši Vītols, kurš guva 21 punktu un izdalīja sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr mājinieku rindās ar 24 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās "slam dunk" meistars un "Barons"/LDz kapteinis Kristaps Dārgais.

Šonedēļ kļuva zināms, ka "Barons"/LDz vienību vairs nepārstāvēs Armands Šķēle, kurš kopā ar komandu aizvadīja daļu no pirmssezonas sagatavošanās posma, turklāt pāris spēles nospēlēja arī jaunajā LBL sezonā.

LBL kopvērtējuma līdere ar četrām uzvarām četros mačos ir "Valmiera"/ORDO komandai, kurai ar piecām uzvarām sešās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet", kam četri panākumi piecos mačos.

Ar diviem panākumiem četros mačos seko "Jelgava", bet "Valka"/"Valga" komandai viena uzvara divos mačos, kamēr pie divām uzvarām piecās cīņās tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Ogre"/"Kumho Tyre". Pie viena panākuma četros mačos tikuši "Jēkabpils" basketbolisti, kamēr viena uzvara piecos dueļos ir "Barons"/LDz. Savukārt bez uzvarām šobrīd cīnās "VEF Rīga" un "Latvijas Universitāte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!