Foto: F64

Neskatoties uz apstākļiem, kādos ir nākusi uzvara, visi izcīnītie čempiona tituli tiek iegūti grūtā ceļā, taču tie visi ir vienlīdz saldi, pēc uzvaras Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā izteicās "Ventspils" komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Kā ziņots, finālsērijas piektajā mačā piektdien "Ventspils" komanda savā laukumā ar rezultātu 81:59 (19:11, 20:17, 23:14, 19:17) uzvarēja iepriekšējo triju gadu valsts čempionus "VEF Rīga", sērijā līdz četrām uzvarām esot pārāka ar 4-1. "Ventspils" klubs valsts čempionu titulu izcīnījis devīto reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 2009.gada.

"Tie, kas ir bijuši čempioni, sapratīs manas pašreizējās izjūtas. Prieks, ka pilsēta nāca uz mums skatīties. Cilvēki mūs atbalstīt brauca arī no Rīgas, jo bijām simpātiskāka komanda. Ieguldītais smagais darbs ir atmaksājies. Ja dažreiz kādam nebija skaidrs, kāpēc mēs kaut ko darām, tagad tam visam ir redzams rezultāts," pēc mača izteicās Štelmahers, kurš kļuvis par ceturto personu, kas LBL čempiona titulus ieguvis gan kā spēlētājs, gan treneris.

"Visi čempiona tituli nāk grūti, taču ir vienlīdz saldi. Doma par čempiona titulu ir tas, kas sportistus un trenerus velk uz priekšu," izcēla treneris, kurš pēc neoficiālas informācijas pagarinājis līgumu ar klubu vēl uz diviem gadiem.

"Sajūtas ir fantastikas. Man ir prieks par komandu un pilnajām tribīnēm. Paldies treneriem un puišiem par atdevi visas sezonas garumā. Kāpumu un kritumu mums bija gana, taču lielākoties spējām savu līkni noturēt uz augšu. Godam nopelnīts čempiona tituls," izteicās par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzītais Jānis Timma. "Ļoti labu darbu darīja komandas kapteinis Akselis Vairogs. Viņš zināja, ka viss ir kārtībā, taču neļāva mums psiholoģiski atslābināties."

"Zinu, ka šis tituls daudz ko nozīmē Sandim Valteram. Es gribētu būt viņa vietā, taču tāds ir sports. Vēlos pateikt paldies mūsu klubam un mūsu jaunajiem spēlētājiem, jo viņi negaidot tika iemesti šajā lielajā kuģī un labi tika ar visu galā. Par to man ir lielākais prieks. Citādā ziņā nekādus attaisnojumus nevēlos meklēt," uzsvēra "VEF Rīga" komandas kapteinis Kristaps Janičenoks. "Katrs komandas intereses lika pirmajā vietā. Šis nav mans pirmais zaudējums, un nav arī pēdējais, taču tā raudājis es vēl nekad neesmu. Zinu, ka gados jaunie spēlētāji no šiem mačiem būs daudz ieguvuši."

Piektdienas spēli rokas savainojuma dēļ nevarēja pabeigt viens no "VEF Rīga" līderiem Rihards Kuksiks. Tiek prognozēts, ka viņa gūtā trauma ir nopietna, turklāt zināms, ka viņš laukumā devās ar citu savainojumu, kura seku likvidēšanai citos apstākļos būtu nepieciešams veikts operāciju.

Šīs abas komandas Latvijas čempionāta finālsērijā tikās ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos trijos allaž bija uzvarējuši rīdzinieki.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!