Foto: AP/Scanpix
Latvijas un Slovēnijas duelis Eiropas basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā notiks otrdienas, 12. septembra, vakarā, paziņojusi FIBA.

Jau pirms "Eurobasket 2017" izslēgšanas turnīra pirmās kārtas jeb astotdaļfināla bija zināmi ceturtdaļfināla cīņu datumi, bet ne laiki. Tagad FIBA paziņojusi arī spēļu laikus, un Latvijas duelis pret Slovēniju 12. septembrī sāksies pulksten 21:30.

Pirms tam 12. septembrī pulksten 18:45 cīņu par vietu pusfinālā sāks pašreizējā Eiropas čempione Spānija un Vācija. Pārējie divi ceturtdaļfināla mači notiks 13. septembrī – pulksten 18:45 spēlēs Grieķija un Krievija, bet 21:30 tiksies Itālija un Serbija.

Atgādinām, ka Latvijas izlase svētdien astotdaļfinālā negaidīti pārliecinoši ar 100:68 uzvarēja Melnkalni un otro reizi pēc kārtas Eiropas čempionātā iekļuva ceturtdaļfinālā. Savukārt Slovēnija, kas bez zaudējumiem bija pirmā Helsinku grupā, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 79:55 pieveica Ukrainu.

Latvijas un Slovēnijas ceļi krustojās iepriekšējā Eiropas čempionāta finālturnīrā. Toreiz abas komandas tikās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, uzvaru ar 73:66 svinot Latvijai. Pēc tam Latvija ceturtdaļfinālā ar 70:84 piekāpās Francijai, kas vēlāk izcīnīja bronzas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!