Foto: AFP/Scanpix/LETA
Slovēnijas basketbola izlases spēlētājs, amerikānis Entonijs Rendolfs pēc incidenta Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfināla spēlē ar Latviju sociālajos tīklos saņēmis lielu daudzumu rasistisku piezīmju, taču tām nepievērsa uzmanību un uz tām nereaģēja, vēsta portāls "The Undefeated".

"Eurobasket 2017" ceturtdaļfināla mačā Slovēnija ar 103:97 pieveica Latviju, bet cīņas izskaņā pēc viena no Latvijas uzbrukumiem pie slovēņu groza Rendolfs saķērās ar Latvijas izlases lielāko zvaigzni, NBA klubu Ņujorkas "Knicks" pārstāvošo Kristapu Porziņģi.

Pēc notikušā uz Rendolfa telefonu viens pēc otra nākuši paziņojumi no sociālajiem tīkliem, bet lielākā daļa no tiem bijuši rasistiski. Rendols apgalvo, ka naidīgie komentāri turpinājušies dienas divas, bet rakstītāji bijuši gan Latvijas, gan Turcijas, gan "Knicks" fani.

"Viņi mani sauca par atkritumu un solīja, ka mani nogalinās, ja es ieradīšos Ņujorkā. Es ne uz vienu ierakstu nereaģēju, jo negribu savu enerģiju veltīt kam tādam," stāsta Rendolfs. Porziņģis pēc spēles sacīja, ka Slovēnijas naturalizētais amerikānis pats izraisījis konfliktu. "Viņš visu laiku mēģināja pret mani spēlēt agresīvi un netīri, bet tas ir normāli. Spēles beigās viņš ar mani saķērās. Viņš visu spēli "kasījās", viņam kaut ko vajadzēja. Varbūt viņam nostrādāja mazvērtības kompleksi, un "gailītim" vajadzēja uzlēkt," skarbs bija Ņujorkas "Knicks" spēlētājs.

"Mēs saķērāmies, es centos atbrīvoties no viņa. Tad es pagriezos un redzēju, ka viņš grib man uzbrukt. Pirmais, ko spēju padomāt, - kas te vispār notiek? Jā, spēle bija saspringta. Es viņam atbildēju "Tev ir problēmas". Bet tas ir basketbols," notikušo no sava skatu punkta atceras Rendolfs. "Nebija jau tā, ka mēs sakautos laukumā. Cik daudz kautiņu ir bijis basketbola laukumā? Tā ir laika izšķiešana. Bet viņš ir izcils spēlētājs un viņam ir milzīgs talants. Viņš jau šobrīd ir daudz ko paveicis visā līgā (NBA)."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!