Latvijas futbola valstsvienība šā gada otrajā pārbaudes spēlē šodien Austrijas pilsētā Klāgenfurtē spēkojas ar Polijas izlasi, kas būs viena no šovasar gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra saimniecēm.

Spēle sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

Uz šo maču Latvijas izlases sastāvā devies 21 futbolists. No izsauktajiem kandidātiem Latvijas valstsvienībā iepriekš nav spēlējuši "Skonto" pussargs Alans Sineļņikovs, uzbrucējs Vladimirs Kamešs no "Liepājas metalurga" komandas, kā arī vārtsargi Andrejs Pavlovs un Pāvels Doroševs.


Latvijas izlase Klāgenfurtē pēc gara pārbrauciena ieradās aizvadītās svētdienas pēcpusdienā. Kopumā Latvijas valstsvienība ceļā uz mača norises vietu pavadīja septiņas stundas - divu stundu pārlidojums no Rīgas uz Vīni, kā arī četru stundu brauciens ar autobusu uz Klāgenfurti.

Neilgi pēc ierašanās viesnīcā Latvijas izlases futbolisti piedalījās stundu garā atkopšanās treniņā pie viesnīcas esošajā futbola laukumā.

Paredzams, ka Polijas izlase spēli pret Latviju aizvadīs jau optimālā sastāvā, jo pēc šīs cīņas poļi līdz Eiropas čempionāta finālturnīra sākumam aizvadīs vēl tikai divas pārbaudes spēles.

Šobrīd FIFA rangā Latvijas izlase ieņem 74.vietu, bet Polija atrodas 65.pozīcijā.

Pēc spēles ar Poliju nākamās pārbaudes cīņas Latvijas valstsvienībai plānotas no 1. līdz 3.jūnijam Igaunijā, kur notiks tradicionālā Baltijas kausa izcīņa. Tāpat pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma Latvija 15.augustā izbraukumā pārbaudes mačā sacentīsies ar Melnkalni.

Kā ziņots, Latvijas izlase šā gada pirmajā pārbaudes spēlē 29.februārī Turcijas pilsētas Antālijas stadionā "Ataturk" cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar Kazahstānas valstsvienību.

Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

Latvijas futbola izlases spēlētāju saraksts pārbaudes spēlei ar Poliju:

vārtsargi - Germans Māliņš ("Skonto"), Andrejs Pavlovs (JPFS/FK "Spartaks"), Pāvels Doroševs ("Gabala", Azerbaidžāna);

aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna), Oskars Kļava, Ritus Krjauklis (abi - "Liepājas metalurgs"), Igors Savčenkovs ("Skonto");

pussargi - Ritvars Rugins (Mariupoles "Iļičevec", Ukraina), Aleksandrs Fertovs, Alans Sineļnikovs (abi - "Skonto"), Artis Lazdiņš ("Jelgava"), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Oļegs Laizāns (Lodzas LKS, Polija), Aleksejs Višņakovs (Krakovas "Cracovia", Polija), Ivans Lukjanovs (Gdaņskas "Lechia", Polija);

uzbrucēji - Andrejs Perepļotkins (Karši "Nasaf", Uzbekistāna), Edgars Gauračs (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Artjoms Rudņevs (Hamburgas HSV, Vācija), Vladislavs Kozlovs ("Jelgava"), Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!