Foto: Reuters/Scanpix
Pēc kaunpilnā zaudējuma Fēru salu izlasei 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā no Grieķijas futbola izlases galvenā trenera amata atbrīvots pazīstamais itāļu speciālists Klaudio Ranjēri, informē vietējā federācija.

Kā zināms, Grieķija piektdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē savā laukumā negaidīti ar 0:1 piekāpās Fēru salu futbolistiem. Pēc šī mača Grieķijas Futbola federācija rīkoja ārkārtas sēdi, kurā tika lemts par Ranjēri atbrīvošanu no amata.

Tiesa, Ranjēri vēl vadīs Grieķijas valstsvienību nākamās nedēļas otrdienā gaidāmajā pārbaudes spēlē pret Serbiju, taču pēc tam viņš dosies mājup.

Ranjēri par Grieķijas izlases galveno treneri tika apstiprināts vien šī gada jūlijā, taču viņa vadībā komanda spēlēja gaužām nesekmīgi, četru Eiropas čempionāta kvalifikācijas maču laikā izcīnot tikai vienu punktu, kas tai dod pēdējo - sesto - vietu F apakšgrupā.

Ranjēri jūlijā noslēdza divu gadu līgumu.

Pašlaik 63 gadus vecais speciālists vasarā stājās portugāļu trenera Fernandu Santuša vietā, kurš šo amatu pameta pēc šovasar aizvadītās Pasaules kausa izcīņas.

Ranjēri maijā pameta Francijas vicečempiones "Monaco" galvenā trenera amatu, lai gan viņam līgums vēl bija spēkā uz vienu sezonu.

Ranjēri 2012.gada martā pēc pāris mēnešu darba tika atlaists no slavenās Itālijas komandas Milānas "Inter" galvenā trenera amata. Pazīstamais itāļu speciālists savas karjeras laikā pabijis Anglijas premjerlīgas vienības Londonas "Chelsea" galvenā trenera amatā, kā arī vadījis vairākas Itālijas un Spānijas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!