Foto: F64

Latvijas čempionvienība "Ventspils" atzīta par 318.spēcīgāko 2014.gada futbola komandu pasaulē Starptautiskās Futbola vēstures un statistikas federācijas (IFFHS) vērtējumā.

Laika posmā no pagājušā gada 1.janvāra līdz 31.decembrim "Ventspils" ieguva 69 ranga punktus, ieņemto vietu dalot ar vēl astoņiem klubiem.

Pirms gada "Ventspils" šajā rangā ieņēma daudz augstāko 147.pozīciju.

Labāko piecsimtniekā iekļuvušas kopā piecas Latvijas vienības - "Skonto" dala 357.vietu, "Jelgava" dala 369.pozīciju, Daugavpils "Daugava" ieņem 392.vietu, bet "Liepāja" atrodama 473.pozīcijā.

Labākā Lietuvas komanda Viļņas "Žalgiris" rangā ierindota dalītā 253.vietā, bet no Igaunijas vienībām spēcīgākā ir Tallinas "Levadia", kas atrodama 142.pozīcijā.

IFFHS ikmēneša un ikgada pasaules futbola rangus, kuros tiek ņemti vērā visu oficiālo spēļu rezultāti, veido kopš 1991.gada, bet galvgalī šoreiz atrodas UEFA Čempionu līgā triumfējusī Spānijas vienība Madrides "Real", kas sasniedza visu laiku lielāko punktu skaitu. Par gada otro spēcīgāko pasaules komandu atzīta Minhenes "Bayern" no Vācijas, bet aiz tās palika vēl viena Madrides vienība "Atletico".

Vēl pirmajā desmitniekā iekļautas "Barcelona" (Spānija), Medeljinas "Nacional" (Kolumbija), Turīnas "Juventus" (Itālija), Londonas "Arsenal" (Anglija), "Napoli" (Itālija), Buenosairesas "River Plate" (Argentīna) un Zalcburgas "Red Bull" (Austrija).

Aizvadītajā sezonā "Ventspils" komanda Latvijas virslīgā triumfēja sesto reizi vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!