Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā pārsteigumu sagādājusi "Metta"/"Latvijas Universitāte" komanda, kas izbraukumā pieveica "Jūrmalas" futbolistus.

Spēles pirmais puslaiks noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1. Vispirms rezultātu atklāja laukuma saimnieki "Jūrmala", jo jau ceturtajā minūtē precīzs bija Ivans Gluško, savukārt viesi izlīdzināja rezultātu jau pēc trim minūtēm, kad jūrmalnieku vārtsargu Jānis Krūmiņu pārspēja Māris Savinovs. Spēles turpinājumā bija ilgi jāgaida līdz vārtu guvumam, lai gan laukumā aizritēja līdzīgu komandu duelis, bet pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 1:1.

Arī otrajā puslaikā abas komandas ilgi nespēja gūt vārtus, taču 87.minūtē jūrmalnieki savā soda laukumā pārkāpa noteikumus pret "Metta"/LU futbolistu Mārtiņu Milašēvicu, kas nozīmēja, ka spēles liktenis var tikt izšķirts pēc 11 soda sitiena. Tā arī notika, jo no soda sitiena atzīmes nekļūdīgi sita Rūdolfs Puķītis, nodrošinot savai komandai pirmo uzvaru šosezon.

Pateicoties panākumam, "Metta"/LU vairāk kā dubultojusi savu punktu ražu šīs sezonas virslīgas spēlēs - nu tā 13 mačos iekrājusi piecus punktus un no pēdējās desmitās vietas kopvērtējuma tabulā pakāpusies uz devīto, turklāt tagad tai ir vienāds punktu skaits ar "Jelgavu".

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība šobrīd ir "Skonto", kas iekrājusi 27 punktus 11 mačos, un tai par diviem punktiem zaudē ventspilnieki. Trešo vietu ar 24 punktiem 12 spēlēs ieņem Rīgas "Daugava", kurai par punktu seko "Daugava" no Daugavpils. Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 12 cīņās ir Jūrmalas "Spartaka" futbolisti, savukārt vēl par punktu mazāk ir "Liepājas metalurga" vienībai. Tiesa, tā aizvadījusi par spēli mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 13 mačos ir septītā, bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti, tāpat kā "Metta"/LU komandai. Tiesa, jelgavniekiem 13.kārtas spēle vēl priekšā, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz Ilūkstes NSS vienība, kas 11 mačos izcīnījusi četrus punktus.

"Jelgavai" kopvērtējumā sestdien ir iespēja atrauties no "Metta"/LU futbolistiem, jo tā izbraukumā tiksies ar Ilūkstes NSS komandu.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!