Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar Artūru Irbi, kurš līdz šim bija Latvijas izlases treneris, informē LHF.

Pirms mēneša Irbe vērsās pie LHF ar paziņojumu, ka vēlas pārtraukt līguma attiecības ar LHF. "Ar šo vēlos paziņot, ka pārtraucu līguma attiecības ar Latvijas Hokeja federāciju. Tā kā LHF prezidents Kirovs Lipmans ir atklāti norādījis uz manu neatbilstību Latvijas izlases trenera amatam, atsaucoties uz kādu mistisku Izglītības ministrijas prasību, tāpat no LHF puses tā prezidenta personā vairākus mēnešus nav izpildītas līguma saistības, neredzu par iespējamu turpmāko darbību K. Lipmana vadītajā sabiedriskajā organizācijā. Par šo lēmumu esmu informējis arī izlases galveno treneri un federācijas amatpersonas. Tajā pašā laikā arī turpmāk neliegšu padomu un zināšanas Latvijas hokejistiem, ko daru joprojām un esmu darījis arī iepriekš," savā paziņojumā norādīja Irbe.

Tagad LHF valde, skatot Irbes pieteikumu, pieņēma lēmumu apmierināt Irbes lūgumu un pārtraukt visas juridiskās attiecības, kas saistītas ar Irbes darbu Latvijas hokeja valstsvienībā.

Pēc Irbes paziņojuma LHF prezidents Kirovs Lipmans gan izteicās, ka centīsies pierunāt bijušo vārtsargu palikt izlasē, tomēr vienošanās nav panākta. Notikušo ar Irbi vēlējās pārrunāt Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, tomēr ieplānotā tikšanās nenotika. Pēc Irbes gadījuma Dombrovskis uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamentam sniegt priekšlikumus par sporta treneru sertifikācijas pilnveidošanu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!