Foto: Publicitātes foto

Pie uzvarām Latvijas hokeja virslīgas spēlēs sestdien tika kopvērtējuma līderes "Mogo" un "Kurbads".

"Mogo" ar rezultātu 7:3 (2:0, 2:0, 3:3) izbraukumā apspēlēja "Ogre"/"Sāga 97" vienību, ar "hat-trick" izceļoties Mikam Lipsbergam, bet vienus vārtus un divas rezultatīvas piespēles pievienoja "Mogo" spēlējošais treneris Oļegs Sorokins.

Tikmēr "Ogre"/"Sāga 97" komandā, kuras galvenais treneris Aleksejs Rešetņikovs par draudu izteikšanu tiesnešiem diskvalificēts uz piecām Latvijas virslīgas čempionāta spēlēm, ar diviem precīziem metieniem izcēlās Emīls Potāpovs.

Savukārt "Kurbads" ar 6:3 (1:2, 2:0, 3:1) apspēlēja "Zemgale"/LLU vienību. Uzvarētājiem divus vārtus guva Hārdijs Parādnieks, bet trīs rezultatīvas piespēles izpildīja Toms Bluks.

Kopvērtējuma "Mogo" rēķinā ir 54 punkts 23 mačos, bet par trim punktiem ar spēli rezervē atpaliek "Kurbads". Savukārt trešo vietu ar 43 punktiem 22 spēlēs ieņem "Liepājas" vienība.

Tikmēr 37 punktus 22 spēlēs ieguvusi "Zemgale"/LLU, no kuras par punktu atpaliek čempione "Rīga"/"Prizma". Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Sāga 97", kam deviņi punkti, un četrus punktus guvusī Jūrmalas HASC komanda.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!