Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans oficiāli kļuvis par latviešu uzbrucēja Zemga Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" galveno treneri, vēsta klubs.

Novembrī Nolans kļuva par "Sabres" komandas galvenā trenera vietas izpildītāju, amatā nomainot Ronu Rolstonu. Lai arī pagaidām netiek ziņots līguma termiņš, iepriekš Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka abus puses noslēgs līgumu uz trim gadiem.

"Hokejs ir mana dzīve un Bufalo ir īpaša vieta hokejam. Esmu patiešām pateicīgs par šo iespēju," pēc līguma parakstīšanas sacīja Nolans. Savukārt "Sabres" ģenerālmenedžeris Tims Marejs uzsvēra, ka klubs ir priecīgs par noslēgto līgumu.

Nolans "Sabres" komandu vadījis arī no 1995. līdz 1997.gadam. 1997.gadā viņš tika atzīts par NHL gada labāko treneri, tomēr nākamajā sezonā viņš tika atbrīvots no amata. Vēl viņš vadījis tādus NHL klubus kā Ņujorkas "Islanders", Hartfordas "Whalers" un Tampabejas "Lighting".

Latvijas izlasi Nolans vada no 2011.gada augusta. Latvijas valstsvienība viņa vadībā Soču olimpisko spēļu hokeja turnīrā ierindojās astotajā vietā.

"Sabres" ar 49 punktiem 74 spēlēs ieņem ne tikai pēdējo Austrumu konferencē, bet arī visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!