Foto: Reuters/Scanpix

ASV hokeja izlases spēlētāji pēc iespaidīgā zaudējuma otrdien Krievijai šāgada pasaules čempionāta B grupas mačā atzina, ka neesot bijuši gatavi šādai krievu spēlei.

"Viss ir vienkārši - mēs nebijām gatavi šai spēlei," izteicās ASV izlases uzbrucējs Pīters Millers. "Izskatījās, ka spēlē divas izlases no dažādām planētām? Jā, tā varētu teikt. Uz ledus nebija mūsu komanda, bet kaut kāda cita. Ļoti slikta spēle. "

"Pirms mača apspriedām, ko šajā spēlē darīs pretinieks, bet paši tai nesagatavojāmies," savam kolēģim piebalso ASV izlases uzbrucējs Tims Stepltons. "Ne es, ne visa pārējā komanda."

"Krievi bija lieliski un šī nebija mūsu diena," pretiniekus pēc mača uzslavēja ASV izlases treneris Pīters Laviolets. "Man ļoti patika krievu jaunais vārtsargs [Andrejs Vasiļevskis], viņš ķēra vissarežģītākos metienus un liedza mums gūt vairākus drošus vārtus."

19 gadus vecajam Vasiļevskim šī bija debija Krievijas izlasē, un viņš atvairīja 40 pretinieku metienus.

"Uzvarējām. Malači," ierasti nerunīgs pēc mača bija Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks. "Spēli iesākām aktīvi, neskatoties uz to, ka mums nebija atpūtas dienas starp mačiem. Ātri guvām pirmos vārtus un arī pēc tam labi spēlējām."

B grupas kopvērtējumā Krievija, kas uzvarējusi visās trijās spēlēs, ieņem pirmo vietu, ASV komanda ar divām uzvarām un sešiem punktiem ir otrā, pateicoties labākai gūto-zaudēto vārtu attiecībai, jo amerikāņiem ir vienāds punktu skaits ar mājiniekiem baltkrieviem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!