Foto: Reuters/Scanpix
Čehijas hokejisti trešdien savās mājās ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Eirotūres līderi Somijas izlasi.

Mača rezultātu jau pirmajā spēles minūtē atklāja tieši Somijas hokejisti, precīzam esot Aleksandram Barkovam. Sešas minūtes līdz pirmā perioda beigām čehi panāca izlīdzinājumu 1:1. Vārtus čehu labā guva Mihals Vondrka.

Otrajā periodā čehi jau izvirzījās vadībā, panākot 2:1. Precīzu metienu uz somu vārtiem izdarīja Martins Zatovičs. Turpinājumā trešajā periodā Čehijas komanda iesita vēl divus bezatbildes vārtus, maču uzvarot ar 4:1. Pēdējās divas ripas somu vārtos iesita Vladimirs Sobotka un Martins Erats.

Kopumā spēle bija diezgan rupja, jo abas komandas kopā nopelnīja 63 soda minūtes.

Eirotūres kopvērtējumā līderpozīcijā ar 19 punktiem 11 cīņās atrodas Somija, kurai ar 17 punktiem desmit spēlēs seko Zviedrija. 14 punkti 11 mačos ir Čehijas rēķinā, bet 13 punkti desmit dueļos ir Krievijai.

Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Zviedrijas izlase, bet pēc tam decembrī Pirmā kanāla kausa izcīņas turnīrā triumfēja Krievija. Savukārt šī gada pirmajos mēnešos komandas atsevišķi aizvada vēl pa četrām spēlēm katra.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Hokeja Eirotūrē līdz šim bijuši četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, bet šosezon palikuši vairs tikai divi četru komandu sabraukumi.

Tāpat šī bija cīņa par Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra līderes godu.

EHC turnīra kopvērtējuma jaunā līdere ar 17 punktiem septiņās spēlēs ir Čehija, tai ar 15 punktiem seko Somija. Dalītā trešajā-ceturtajā vietā ar 12 punktiem sešās spēlēs atrodas Zviedrijas un Francijas valstsvienības. Savukārt pirmo piecinieku ar 11 punktiem noslēdz Šveice.

Tikmēr Latvijas izlase kopā sešās EHC spēlēs guva vien trīs punktus, esot šīs sezonas kopvērtējuma pēdējā, 12.vietā.

Kā zināms, savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas tika aizvadītas EHC turnīrā, Latvijas izlase aprīļa sākumā ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju. Pagājušajā nedēļā Latvija savā laukumā divreiz spēlēja arī ar Franciju, ciešot zaudējumus ar 1:2 un 0:1.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība piedzīvoja vēl divus zaudējumus, spēlējot pret Norvēģijas izlasi. Vispirms piektdien Latvija cieta neveiksmi ar 1:2, bet pēc tam sestdien zaudēja ar 3:7.

Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs Latvija 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" spēkosies ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!