Foto: F64
Baltkrievijas hokeja izlasei, gatavojoties šī gada pasaules čempionātam, problēmas ar labāko spēlētāju piesaistīšanu, baltkrievu portālam "pressball.by" atklāja valstsvienības galvenais treneris Deivs Lūiss.

Kā pauda Lūiss, viņš nezina, kad komandai varētu pievienoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu finālistes Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Konstantīns Koļcovs un aizsargs Vladimirs Deņisovs.

"Domāju, ka ceturtdien šis jautājums tiks izlemts. Protams, izsaukums uz izlasi klubam tika aizsūtīts," stāstīja Lūiss.

Tāpat valstsvienības galvenais treneris paziņoja, ka komandai nepievienosies Amerikas Hokeja līgas (AHL) kluba Olbani "Devils" aizsargs Romāns Graborenko, kurš šajā sezonā debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), aizvadot tur vienu maču.

"Diemžēl viņš nedosies uz pasaules čempionātu. Tā lēmusi NHL kluba Ņūdžersijas "Devils" vadība. Protams, esmu apbēdināts, jo cerēju uz Romāna palīdzību. Tomēr saprotu, ka ir traumas, kuras vajag izārstēt," teica kanādiešu speciālists.

Tāpat Lūiss pauda, ka izlasei varētu nepievienoties arī Ņujorkas "Islanders"" uzbrucējs Mihails Grabovskis.

"Vakar runāju ar viņa aģentu. Mihails strādā uz ledus, trenējās, bet oficiāli viņam vēl nav ļauts spēlēt. Ja "Islanders" neiekļūs nākamajā Stenlija kausa izcīņas kārtā, Grabovskis ar lielāku prieku pievienosies mums. Lai gan te arī varētu būt šķērslis, ka klubs nelaiž spēlētāju uz izlasi," bilda Lūiss.

Kā zināms, Baltkrievijas izlases jaunais galvenais treneris ir kanādiešu speciālists Deivs Lūiss, kurš no 2002. līdz 2004.gadam vadīja NHL Detroitas klubu "Red Wings", bet 2006./2007.gada sezonā strādāja ar Bostonas "Bruins" komandu. Vēlāk viņš darbojies treneru kolektīvā Losandželosas "Kings" un Karolīnas "Hurricanes".

Savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas tika aizvadītas EHC turnīrā, Baltkrievijas izlase aprīļa sākumā ar 2:1 pārspēja un ar 0:1 piekāpās Latvijas hokejistiem.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Baltkrievija B apakšgrupā spēkosies ar Somiju, ASV, Krieviju, Slovākiju, Norvēģiju, Slovēniju un Dāniju. Savukārt Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!