Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs trešdien paziņoja tos spēlētājus, kuri pārstāvēs savu valsti Dānijā notiekošajā 2018. gada pasaules hokeja čempionātā.

Jau vēstīts, ka Hārtlijs pēc pēdējās pārbaudes spēles pret Kanādas izlasi no izlases kandidātu loka atskaitīja Māri Bičevski, Egilu Kalnu, Ēriku Ševčenko un Artūru Saliju. Savukārt preses konferencē, paziņojot galīgo sastāvu, galvenais treneris no izlases kā pēdējo atskaitīja vārtsargu Uldi Čalpu.

Izlasē tiks gaidīts arī Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" spēlētājs Teodors Bļugers. Iepriekš gan tika ziņots, ka Bļugers izlasei šogad nepievienosies, jo viņš šobrīd vēl ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rīcībā.

Šobrīd izlases sastāvā ir 26 spēlētāji - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Tā kā čempionātam var pieteikt 25 hokejistus, visticamāk, uz pirmajām spēlēm netiks pieteikti visi spēlētāji, atstājot iespēju vēl variēt ar sastāvu.

Latvijas izlases kapteinis pasaules čempionātā būs Roberts Bukarts, bet par asistentiem iecelti Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Kristaps Sotnieks.

2018. gada pasaules čempionāts Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā sāksies 4. maijā. Latvijas izlase spēlēs Herningas grupā, kur tās pretinieces būs mājiniece Dānija, Norvēģija, Kanāda, Somija, ASV, Koreja un Vācija. Hārtlija vadītā izlase pasaules čempionātu sāks 5. maijā pulksten 13:15 ar spēli pret Norvēģiju.

Atgādinām, ka Latvijas izlase otrdien savā pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar 1:6 kapitulēja zvaigžņotajai Kanādas valstsvienībai. Tādējādi pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē Latvijas izlase pārbaudes mačos pirms pasaules čempionāta nav guvusi nevienu uzvaru, turklāt deviņās cīņās spējusi gūt tikai astoņus vārtus.

Savainojumu dēļ Latvijas izlasei šogad jāiztiek bez uzbrucējiem Kaspara Daugaviņa, Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona, Jāņa Sprukta, aizsargiem Artūra Kuldas un Kristofera Binduļa, kā arī vārtsargiem Ivara Punnenova un Jāņa Kalniņa. Oskars Bārtulis izlasē nespēlēs, jo viņam ir konflikts ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadību.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:
Vārtsargi: Elvis Merzļikins, Kristers Gudļevskis, Matīss Kivlenieks;
Aizsargi: Uvis Balinskis, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Guntis Galviņš, Kristiāns Rubīns, Edgars Siksna, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle.
Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Ronalds Ķēniņš, Miks Indrašis, Rodrigo Ābols, Rūdolfs Balcers, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Oskars Batņa, Andris Džeriņš, Ņikita Jevpalovs, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!