Foto: Jerry Landrum

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs pēc neveiksmīgā starta pasaules čempionātā ir neziņā par savu nākotni, liecina viņa ieraksts sociālajā tīklā "Instagram".

Ka ziņojām, Štrombergs aizvadītajā nedēļas nogalē pasaules čempionātā Rokhilas trasē, ASV apstājās astotdaļfinālā.

"Pasaules čempionāts noslēdzies. Jutos labi un atdevu visu, kas man bija, taču viena maza kļūda noveda pie nākamās, tāpēc mana [sacensību] diena noslēdzās daudz ātrāk nekā cerēts," rakstīja Štrombergs. "Kas sekos tālāk? Neesmu pārliecināts, ka šodien varu atbildēt uz šo jautājumu, taču šobrīd ir laiks golfam, basketbolam un kādam viskijam," sportists norādījis, ka pēc pasaules čempionāta vēlas atpūsties.

Tāpat Štrombergs apsveicis par pasaules čempioniem kļuvušos amerikāņus Elisu Postu un Korbenu Šarā, kuri esot godam nopelnījuši titulus, kā arī pateicies savai ģimenei, līdzjutējiem un sponsoriem par atbalstu.

Pasaules čempionātā no Latvijas elites grupas sportistiem vistālāk tika Edžus Treimanis, kurš apstājās ceturtdaļfinālā. Savukārt junioru konkurencē bronzas medaļas izcīnīja Latvijas jaunie BMX braucēji Mikus Strazdiņš un Vineta Pētersone.

Štrombergs par olimpisko čempionu kļuva 2008. gadā Pekinā un 2012. gadā Londonā, bet pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nostartēja neveiksmīgi, apstājoties ceturtdaļfinālā. Pēc tam viņš paziņoja, ka savu karjeru turpinās vēl šajā sezonā, jo noteikti vēlējās startēt nulle ASV aizvadītajā pasaules čempionātā, bet par tālāku nākotni arī tad bija neziņā.

Latvieša rēķinā ir arī divi pasaules čempiona tituli, kurus viņš izcīnīja 2008. un 2010. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!