Latvijas florbola izlase Rīgā notiekošo pasaules čempionātu sestdien noslēdza 10. vietā, kas ir valstsvienības sliktākais rezultāts šajā turnīrā.

Mačā par devīto vietu Latvijas florbolisti ar rezultātu 5:6 (1:0, 2:2, 2:3, 0:1) pagarinājumā piekāpās Slovākijas izlasei.

Latvijas izlase šajā mačā pēc Ginta Klēģera un Morica Krūmiņa gūtiem vārtiem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pēc otrajiem gūtajiem vārtiem slovāki ātri panāca vienu vārtu deficītu. 39. minūtē slovāki rezultātu izlīdzināja, bet 39 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Kārlis Bulāns izcēlās ar precīzu metienu.

45. minūtē Latvija atkal ieguva divu vārtu pārsvaru, kad ar īstu meistarstiķi izcēlās Andris Rajeckis, tomēr slovāki divas minūtes pēc tam atkal guva vārtus. Minūti vēlāk Klēģers panāca rezultātu 5:3, taču kārtējo reizi šajā čempionātā Latvijas izlase pēdējā trešdaļā nenosargāja pārsvaru un izlaida uzvaru. Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 5:5, bet pagarinājuma otrajā minūtē Mihals Dudovičs sagādāja Latvijai zaudējumu un sliktāko rezultātu pasaules čempionātos.

Līdz šim tikai pirmajā pasaules čempionātā 1996. gadā Latvija ieņēma devīto vietu, pēc tam arī 1998. gadā, kad tika spēlēts pēc citādākas izspēles kārtības, Latvija bija devītā spēcīgākā pasaulē, bet pārējos turnīros allaž bijusi labāko astotniekā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=543;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!