Latvijas izlase šodien Zviedrijā pasaules čempionāta hokejā augstākajā divīzijā E apakšgrupas spēlē, turpinot cīņu par godalgām, tiekas ar Čehijas valstsvienību. Spēli, kas sāksies pulksten 21 pēc Latvijas laika, tiešraidē varēs vērot arī TV3 ēterā.
Pirmajā kārtā savā apakšgrupā Latvija ar 1:4 zaudēja Kanādai, ar 2:3 atzina ASV pārākumu, bet ar 4:1 pieveica Itāliju, nodrošinot iekļūšanu nākamajā kārtā.

Čehija savukārt savā apakšgrupā uzvarēja visās trijās spēlēs, ierindojoties pirmajā vietā. Ar 5:0 komanda pieveica Šveici, ar 5:3 - Japānu, bet ar 7:5 pārspēja Vāciju.

E apakšgrupā ir arī Šveices, Vācijas, Kanādas un ASV izlases. Piektdien, 3.maijā, Latvija spēlēs ar Vāciju, bet svētdien, 5.maijā, tiksies ar Šveici. Četras labākās apakšgrupas komandas cīnīsies ceturtdaļfinālā. Jebkurā gadījumā vietu pasaules spēcīgākajā divīzijā Latvija jau ir saglabājusi.

Šodien notiek vēl četras spēles - E apakšgrupā ASV spēlē ar Šveici, bet Kanāda - ar Vāciju. F apakšgrupā, kuras komandas arī turpina cīņu par godalgām, šodien būs spēles Somija - Austrija un Zviedrija - Slovākija.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Hokeja federācijas valdes sēdē Latvijas izlasei tika dots uzdevums iekļūt labāko desmitniekā. Pagājušajā gadā pasaules čempionātā Vācijā Latvijas izlase ierindojās 13.vietā, bet par čempioniem kļuva Čehijas hokejisti, kas finālā ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Somijas izlasi.

Latvijas izlases sastāvs: vārtsargi Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis (rezervē Imants Legzda); aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Atvars Tribuncovs, Igors Bondarevs, Oļegs Sorokins, Rodrigo Laviņš, Viktors Ignatjevs, Sandis Ozoliņš; uzbrucēji Aigars Cipruss, Aleksandrs Ņiživijs, Vjačeslavs Fanduļs, Artis Ābols, Aleksandrs Kerčs, Viktors Bļinovs, Aleksandrs Macijevskis, Aleksandrs Semjonovs, Grigorijs Panteļejevs, Leonīds Tambijevs, Harijs Vītoliņš, Aleksandrs Beļavskis, Sergejs Žoltoks.

Delegāciju vada Kirovs Lipmans, komandas priekšnieks Helmuts Balderis, vecākais treneris Kurts Lindstrēms, treneri Māris Baldonieks un Mats Ulanders, ārsts Jānis Kvēps, fizioterapeits Fjodors Mazurs, ekipējuma menedžeris Mihails Šostaks.

Videosižeti no TV3:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!