Latvijas U-19 florbolistes trešdien ar pamatīgu sagrāvi pret Somijas vienaudzēm sāka pasaules čempionātu, kas notiek Kanādā.

Latvijas meitenes apakšgrupu pirmajā spēlē cieta sagrāvi ar 1:21 (1:6, 0:7, 0:8).

Vienīgos vārtus Latvijas labā pirmajā periodā guva Elizabete Pavlovska, kurai asistēja Inga Ametere. Tobrīd Somijas izlase atradās vadībā ar 4:0 un arī turpināja dominēja laukumā.

Turpinājumā ceturtdien Latvija spēlēs pret Čehiju, bet piektdien samēros spēkus ar Polijas vienaudzēm.

Savukārt otrajā apakšgrupā spēlē Zviedrija, Šveice, Norvēģija un Slovākija.

Apakšgrupu divas spēcīgākās vienības iekļūs pusfinālā, trešo vietu ieguvējas aizvadīs spēli par trešo vietu, bet grupu vājākās vienības sacentīsies par septīto vietu turnīrā.

Šajā čempionātā Latvijas izlases galvenais uzdevums ir nosargāt vietu pasaules čempionāta elitē, bet veiksmes gadījumā komanda cer pacīnīties par vismaz piekto vietu.

Kā zināms, kā pēdējās Latvijas izlases sastāvā iekļuva Cēsu "Lekringa" florbolistes Klinta Mārtiņjēkaba un Elīna Tauriņa, kuras sastāvā aizstāj traumētās Justīni Čēmu ("Rīgas Lauvas") un Paulu Zuti (Jēkabpils "Sala").

Latvijas junioru izlases sastāvā ir divas vārtsardzes, 12 uzbrucējas un sešas aizsardzības spēlētājas. Vislielākā pārstāvniecība ir klubam "Rīgas Lauvas" - deviņas florbolistes. Pa trim spēlētājām ir no "Ķekavas Bulldogs" un Kocēnu "Rubenes", divas - no "Lekringa", bet pa vienai no Rīgas komandas NND, no Jēkabpils "Sala" un no Liepājas Universitātes.

Aizvadītajā nedēļas nogalē izlase Kocēnos aizvadīja pēdējo treniņnometni pirms pasaules čempionāta. Valstsvienības galvenais treneris Juris Fedulovs pirms došanās ceļā atklāja, ka visas 20 florbolistes ir veselas, labā fiziskajā formā un gatavas cīņai ar pasaules labākajām komandām.

Galvenais treneris uzsvēra, ka šoreiz junioru izlasei bijis tik pilnvērtīgs sagatavošanās posms kā vēl nekad - treniņnometnes notika ne tikai Latvijā, bet arī Somijā.

Februārī latvietes aizvadīja četras pārbaudes spēles ar spēcīgām pretiniecēm Tamperē, bet pirms nedēļas bija devušās uz Helsinkiem, kur mērojās spēkiem ar vēl trijām somu komandām. Arī spēlētāju pieredzes ziņā šī junioru izlase izceļas uz iepriekšējo Latvijas valstsvienību fona, jo teju puse (Liliāna Jakovicka, Monika Džigure, Rebeka Laure, Kristiāna Grāvīte, Paula Sloģe, Liene Krauja, Inga Ametere, Ieva Ločmele un Jana Filipsone) spēlētāju piedalīsies savā jau otrajā tāda mēroga turnīrā, bet trīs (Inga Ametere, Jana Filipsone un Ieva Ločmele) ir ar pieaugušo pasaules čempionāta pieredzi.

Planētas meistarsacīkstes pirmo reizi florbola vēsturē norisinās ārpus Eiropas.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Polijā, latvietes izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspēja ungārietes, nosargājot vietu augstākajā sabiedrībā.

Latvijas U-19 sieviešu izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

Jana Filipsone (NND), Rebeka Laure, Sabīne Anna Zīverte, Elizabete Pavlovska (visas - Kocēnu "Rubene"), Inga Ametere, Edīte Ozoliņa, Elīna Jeige (visas - "Ķekavas Bulldogs"), Kate Gārde (LiepU), Linda Dadajeva, Liene Krauja, Ieva Ločmele, Paula Sloģe, Kristiāna Grāvīte, Monika Džigure, Ance Krjukova, Liliāna Jakovicka, Nensija Šimkūna (visas - "Rīgas Lauvas"), Linda Lubgāne ("Sala"), Klinta Mārtiņjēkaba, Elīna Tauriņa (abas - Cēsu "Lekrings").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!