Foto: F64
Pirmās uzvaras "Elvi florbola līgas" vīriešiem pusfināla sēriju mačos sestdien guva "Ulbroka"/"Masters" un Cēsu "Lekringa" komandas.

"Ulbroka"/"Masters" pusfināla trešajā cīņā izbraukumā ar rezultātu 5:4 (1:0, 2:1, 1:3, 1:0) pagarinājumā apspēlēja "Mogo-RTU"/"Rockets".
33.minūtē viesi ieguva vadību ar 3:0, tomēr nākamajās desmit minūtēs pagājušās sezonas vicečempioni panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā Ulbrokas komandai vadību atguva Toms Niedre, bet 53. minūtē vēlreiz izlīdzinājumu panāca Jānis Jansons.

Līdz ar to uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, kura piektajā minūtē izšķirošos vārtus iemeta Kaspars Šķēls.

Kopā šajā mačā Šķēls izcēlās ar "hat-trick", bet vēl vienus vārtus uzvarētājiem guva arī Niks Ķuzulis.

Savukārt "Mogo-RTU"/"Rockets" rindās bez Jansona ar precīziem raidījumiem atzīmējās arī Edijs Hammers, Henrijs Uzraugs un Mārtiņš Mende.
Sērijā līdz četrām uzvarām "Ulbroka"/"Masters" komanda samazinājusi deficītu līdz 1-2. Nākamais mačs svētdien risināsies Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā.

Kārtējais dramatiskais mačs sestdien notika arī sērijā starp "Lekringu" un "Lielvārdi". Šeit trešajā mačā pašreizējie valsts čempioni no Cēsīm savā laukumā pagarinājumā izcīnīja uzvaru ar 6:5 (2:1, 2:3, 1:1, 1:0).

Rezultātu piektajā minūtē atklāja viens no "Lielvārdes" līderiem Toms Akmeņlauks, bet jau nepilnu minūti vēlāk izlīdzinājumu panāca Pauls Erenbots, turklāt "Lielvārde" guva arī nākamos divus vārtus, izceļoties Pēterim Trekšem un Andrim Rajeckim. Turpinājumā Mikus Valpēters samazināja "Lielvārdes" deficītu, bet Artis Savins atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Lekringam".

Tomēr otrās trešdaļas pēdējās trijās ar pusi minūtēs viesiem vārtus guva Aivis Kusiņš un Valpēters, līdz ar to pēc 40 spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 4:4.

Izšķirošās trešdaļas ievadā jau Gints Klēģers vadībā izvirzīja "Lielvārdi", tomēr drīz vien Toms Rīsmanis panāca 5:5. Atlikušajā laikā "Lekrings" centās kontrolēt spēles gaitu, tomēr spēlētāji bija paguruši un skaisti momenti viņiem izdevās reti - līdz ar to arī trešajā sērijas mačā ar 60 minūtēm bija par maz, lai noskaidrotu uzvarētāju, un nācās aizvadīt pagarinājumu.

Pieliktajā laikā piektajā minūtē tomēr "Lekringam" izdevās izraut uzvaru, kad Kaspara Bernāta metienu vārtu priekšā pielaboja Gints Bērtulis.

Arī šeit sērijā "Lekrings" samazinājis deficītu līdz 1-2, turklāt nākamā spēle svētdien vēlreiz notiks Cēsīs. Zīmīgi, ka šajā sērijā visi mači ilguši ilgāk par 60 minūtēm - vienu uzvaru "Lielvārde" izcīnīja pagarinājumā, bet vēl vienu pēcspēles metienu sērijā.

Jau ziņots, ka "Lielvārde" pirms tam ceturtdaļfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Liepājas "Kuršus", bet "Ulbroka"/"Masters" ar tādu pašu rezultātu pieveica "Rīgas" spēlētājus. Savukārt "Mogo-RTU"/"Rockets" ar 4-0 uzvarēja "Valmiera"/ViA vienību, kamēr "Lekrings" spraigā sērijā ar 4-3 pārspēja Kocēnu "Rubeni".

Latvijas čempionāta finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Šie mači 9. aprīlī risināsies "Arēnā Rīga".

Kā ziņots, "Elvi florbola līgā" sievietēm sestdien par pirmo finālisti kļuva "Rubene", kas sērijā ar 4-0 droši uzveica "Rīgas Lauvas". Savukārt otrajā sērijā pašlaik "Ķekava" ar 2-1 ir vadībā pret NND komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!