Foto: F64
"Elvi florbola līgas" vīriešu turnīrā Kocēnu "Rubene" svētdien izbraukumā ar 5:4 (2:1, 2:2, 1:1) pārspēja čempionvienību Cēsu "Lekrings" un panāca ceturtdaļfināla sērijā izšķirošo septīto spēli.

"Rubenes" labā divus vārtus guva Gatis Akūlovs, kura kontā arī rezultatīva piespēle, bet ar vienu vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Ingars Matisons un arī Ritvars Bērziņš .

"Lekrings" sastāvā divus vārtus guva Andris Rajeckis, bet ar precīzu metienu un rezultatīvu piespēli atzīmējās Pēteris Trekše.

Mača gaitā "Rubene" bija vadībā ar 4:2, taču "Lekrings" atspēlējās un panāca neizšķirtu. Uzvaras vārtus mača trešā perioda vidū guva Akūlovs.

Ceturtdaļfināla sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3. Septītais mačs notiks trešdien Kocēnos.

Jau ziņots, sestdien pusfinālu sasniedza "Lielvārde" un "Ulbroka"/"Masters" komandas. "Lielvārde" ceturtdaļfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Liepājas "Kuršus", bet "Ulbroka"/"Masters" ar tādu pašu rezultātu pieveica "Rīgas" spēlētājus.

Savukārt jau pagājušajā nedēļā pusfinālu sasniedza "Mogo-RTU"/"Rockets", kas ceturtdaļfināla sērijā ar 4-0 pieveica "Valmiera"/ViA vienību.

Čempionāta pusfinālā "Lielvārde" spēlēs ar "Rubenes" un "Lekrings" komandu pāra uzvarētāju, tikmēr "Ulbroka"/"Masters" un "Mogo-RTU"/"Rockets" spēkosies savā starpā.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvada divu apļu papildturnīru.

Šī turnīra spēlē svētdien "Talsi"/"Krauzers" izbraukumā ar 10:5 (4:3, 4:2, 2:0) uzvarēja Stalbes "Pārgauju".

Atpalicēju turnīrā pirmajā vietā ar 29 punktiem 27 mačos atrodas "Talsi"/"Krauzers", bet par punktu atpaliek "Pārgauja". Pie 21 punkta tikusi "Bauska", kamēr Ķekavas "Bulldogs" guvuši 16 punktus. Līdz šī turnīra beigām atlikušas vēl divas kārtas un "Bulldogs" komandas izrāpties no pēdējās vietas ir minimālas.

Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Svētdien ar diviem pastarīšu mačiem noslēdzās "Elvi Florbola līgas" dāmu turnīra regulārais čempionāts. NND komanda ar 4:3 (2:1, 1:2, 1:0) savā laukumā uzveica "Rīgas Lauvas", bet Ķekavas "Bulldogs" izbraukumā ar 10:1 (3:0, 3:0, 4:1) sagrāva LiepU vienību.

Čempionāta kopvērtējumā ar 52 punktiem 20 spēlēs triumfēja Kocēnu "Rubene", kurai punktu zaudēja "Ķekava". Trešajā vietā ar 32 punktiem finišēja NND komanda, bet ceturto vietu un pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru garantējušas "Rīgas Lauvu" spēlētājas, kas guvušas 20 punktus. Vēl pie 19 punktiem tikušas "Bulldogs" florbolistes, bet LiepU rēķinā ir seši punkti.

Pusfinālā "Rubene" spēkosies pret "Rīgas Lauvām", savukārt "Ķekava" cīnīsies pret NND komandu.

Čempionāta pirmajā posmā visas sešas komandas aizvadīja četru apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēs iekļuvušas četras labākās komandas, kas pusfināla sēriju aizvadīs līdz četrām uzvarām, bet medaļu likteni izšķirs tikai viena spēle 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

"Elvi" florbola līgā sievietēm šosezon ir par divām komandām vairāk nekā pirms gada. Lai arī savu dalību jaunajā čempionātā nepieteica pagājušās sezonas bronzas medaļniece RSU, komandām Kocēnu "Rubene", "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" pievienojās trīs jaunpienācējas no pirmās līgas.

Visas sieviešu komandas arī 2016./2017.gada sezonā drīkstēs spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!