Foto: F64
"Lielvārde" un "Ulbroka"/"Masters" komandas sestdien sasniedza "Elvi florbola līgas" vīriešu turnīra izslēgšanas spēļu pusfinālu, pievienojoties "Mogo-RTU"/"Rockets" komandai, kas to paveica jau pagājušajā nedēļas nogalē. Savukārt vienas uzvaras attālumā no pusfināla nokļuvusi pagājušās sezonas čempione Cēsu "Lekrings".

Ceturtdaļfināla sērijas piektais mačs grūts bija "Ulbroka"/"Masters" komandai, kas savā laukumā ar 6:5 (2:1, 2:1, 1:3, 1:0) tikai pagarinājumā pieveica "Rīgas" spēlētājus. Pēc otrās trešdaļas mājinieki bija vadībā ar 4:2 un vēlāk panāca arī 5:4, tomēr 56.minūtē Alvis Dāle panāca 5:5.

Tiesa, pagarinājumā devītajā minūtē uzvaru izrāva sērijas favorīte "Ulbroka"/"Masters", kuras labā izcēlās Artūrs Jurševskis. Summā Ulbrokas klubs triumfēja ar rezultātu 4-1.

Jurševskis kopā guva divus vārtus, bet ar vienu precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Edžus Ceriņš.

Tikmēr rīdziniekiem Dāle izcēlās ar "hat-trick".

Savukārt regulārās sezonas spēcīgākā vienība "Lielvārde" sestdien piektajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē ar 7:3 (3:1, 3:1, 1:1) savā laukumā droši pieveica Liepājas "Kuršus".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Kārlis Vitkovskis un Toms Akmeņlauks, bet sērijā "Lielvārde" arī bija pārāka ar 4-1.

Visdramatiskāk turpina ritēt sērija starp čempioni "Lekrings" un tās principiālo pretinieci Kocēnu "Rubeni". Sērijas piektajā mačā sestdien "Lekrings" guva uzvaru izbraukumā ar 9:6 (2:2, 2:3, 5:1), kas visā sērijā ļāva pārņemt vadību ar 3-2.

Kaut pirmos vārtus guva "Lekrings", dueļa vidū "Rubenes" komanda jau bija izvirzījusies vadībā ar 5:3. Savukārt Cēsu klubs izšķirošo pārsvaru nodrošināja trešās trešdaļas vidusdaļā, kad iemeta trīs ripas četru minūšu laikā.

Uzvarētājiem ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Andris Rajeckis, bet divus vārtus guva Pēteris Trekše. Savukārt "Rubenei" trīs vārtus iemeta Gatis Akūlovs, bet divreiz precīzs bija Ingars Matisons.

Sērijas sestais mačs svētdien atkārtoti risināsies Kocēnos.

Kā ziņots, "Mogo-RTU"/"Rockets" savā ceturtdaļfināla sērijā ar 4-0 pieveica "Valmiera"/ViA vienību.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvada divu apļu papildturnīru.

Šī turnīra spēlē sestdien "Bauska" ar 8:7 (5:4, 1:2, 2:1) savā laukumā pārspēja Stalbes "Pārgauju".

Atpalicēju turnīrā pirmajā vietā ar 28 punktiem 26 mačos atrodas "Pārgauja", par diviem punktiem atpaliek "Talsi"/"Krauzers", pie 21 punkta tikusi "Bauska", kamēr "Bulldogs" guvuši 16 punktus. Līdz turnīra beigām atlikušas vēl divas kārtas un "Bulldogs" komandas izrāpties no pēdējās vietas sestdien samazinājušās līdz minimumam.

Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!