Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-4 uzvarēja spāni Felisiano Lopesu Kanādā notiekošā prestižā Monreālas "Masters 1000" sērijas turnīra jeb "Rogers Cup" vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā.

Maču ar servi uzsāka latvietis, ko izdevās veiksmīgi izmantot un panākt 1-0 savā labā. Nākamajā geimā Gulbim izdevās veiksmīgi uzņemt Lopesa servi, taču pie vairāk par diviem punktiem neguva, kā rezultātā spānis izlīdzināja rezultātu setā. Jau trešajā geimā Lopess tika pie breikbumbas, kuru izmantoja uz Gulbja dubultkļūdu rēķina un panāca jau 2-1 savā labā, turklāt pašam pēc tam bija jāservē. Arī nākamajā geimā Lopess nospēlēja pārliecinoši un panāca jau 3-1. Turpinājumā Gulbis pie savas serves jau jutās pārliecinošāk un panāca 2-3. Sestajā geimā Gulbis no 15:40 atspēlējās un tika pie breikbumbas, ko izdevās izmantot un lauzt pretinieka servi, izlīdzinot rezultātu setā. Nākamajā geimā latvietis nodemonstrēja savu spēcīgo servi, ļaujot pretiniekam gūt tikai vienu punktu un nonākt iedzinējos ar 3-4. Astotajā geimā pie Lopesa serves latvietis atkal no prata atspēlēties no 15:40, taču izšķirošos punktus nespēja gūt, kā rezultātā spānis panāca 4-4. Taču nākamajam bija jāservē Gulbim, ko viņš arī veiksmīgi izmantoja, panākot 5-4 savā labā, savukārt nākamajā geimā jau kaut kas līdzīgs izdodas Lopesam, kurš panāk 5-5. Nākamajā geimā Gulbis ar grūtībām pie savas serves panāk 6-5 savā labā, bet pēcāk Lopess savu servi neatdeva, kā rezultātā seta uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Tajā ar rezultātu 7:4 pārāks izrādījās Gulbis, nodrošinot uzvaru arī visā setā.

Otrajā setā pirmais servēja Lopess, kuram izdevās ātri vien panākt 40:0 un triumfēt arī geimā. Pēc tam ar kaut ko līdzīgu atbildēja Gulbis, kuram izdevās izlīdzināt rezultātu un panākt 1-1. Pēc tam latviešu tenisists prata tikt pie divām breikbumbām 40:15, ko izmantoja jau ar pirmo piegājienu. Nākamo geimu Gulbis uzvarēja un panāca jau 3-1 sev par labu, jo Lopess nespēja tikt galā ar Gulbja servi. Nākamajā geimā Gulbim pie pretinieka serves nācās piekāpties, taču zaudēto Gulbis atguva nākamajā geimā, kad panāca jau 4-2 sev par labu. Turpinājumā latvietis bija tuvu, lai lauztu Lopesa servi, tiekot pie divām breikbumbām, taču tās izmantot neizdevās, un spānis panāca 3-4. Nākamo geimu Gulbim pie savas serves izdodas pārliecinoši uzvarēt un panākt 5-3. Pēcāk latvietis no 0:30 pie pretinieka serves panāca mačbumbu (40:30), taču Lopess nepadevās neļāva Latvijas labākajam tenisistam lauzt savu servi, panākot 4-5. Seta desmitajā geimā servēja Gulbis, kurā ļāva pretiniekam gūt tikai vienu punktu, kā rezultātā latvietis triumfēja ne tikai setā, bet arī visā mačā, iekļūstot otrajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Par pirmās kaŗtas pārvarēšanu Gulbis, kurš šobrīd ATP rangā atrodas 38.vietā, nopelnīja 45 reitinga punktus.

Latvietim šis bija pirmais mačs gandrīz trīs nedēļu laikā. Pēdējo reizi kortā viņš devās 17.jūlijā, kad Vācijā notikušā Hamburgas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē piekāpās Čehijas sportistam Janam Hajekam, bet tagad pasaules spēcīgākie tenisisti pārcēlušies uz turnīriem Ziemeļamerikā.

Pērn šajā nedēļā Gulbis turnīros nestartēja, līdz ar to ranga punkti viņam šogad nav jāaizstāv.

Otrajā kārtā Gulbim būs jātiekas ar Markosu Bagdati no Kipras vai Fabio Fonjīni no Itālijas, kurš izlikts ar 13.numuru. Šī pāra uzvarētājs tiks noskaidrots otrdien

Mēneša beigās Ņujorkā startēs gada ceturtais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!