Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pēc trīs nedēļu pauzes ar Monreālas "Masters 1000" sērijas turnīru jeb "Rogers Cup" atsāks savu sacensību sezonu, vienspēļu pirmās kārtas mačā pirmdien tiekoties ar spāni Felisiano Lopesu.

Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 38.vietu, bet Lopess atrodas 30.pozīcijā.

Abi sportisti savā starpā tikušies četras reizes, trīs reizes pārākam esot Gulbim. Tā 2009.gadā Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā Gulbis zaudēja ar rezultātu 2-6, 4-6, 2010.gada Romas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā latvietis izcīnīja panākumu ar 7-6 (8:6), 6-1, bet 2010.gada Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra trešajā kārtā pārāks ar 6-2, 7-6 (7:0) atkal bija Gulbis.

Abu nesenākā spēkošanās bija martā Indianvelsas "Masters 1000" sērijas sacensībās ASV, kad Gulbis uzvarēja ar 6-3, 6-2.

Pērn šajā nedēļā Gulbis turnīros nestartēja, līdz ar to ranga punkti viņam šogad nav jāaizstāv.

Turnīra otrajā kārtā šī dueļa uzvarētāji tiksies ar kiprieti Markosu Bagdati vai itāli Fabio Fonjīni, kurš izlikts ar 13.numuru.

Mēneša beigās Ņujorkā startēs gada ceturtais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

Pēdējo reizi kortā Gulbis devās 17.jūlijā, kad Vācijā notikušā Hamburgas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē piekāpās Čehijas sportistam Janam Hajekam, bet tagad pasaules spēcīgākie tenisisti pārcēlušies uz turnīriem Ziemeļamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!