Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisista Ernests Gulbja izteicieni par "garlaicīgo lielo četrinieku" turpina būt galvenais notikums tenisa sabiedrībā, lai gan Parīzē noslēgumam tuvojas Francijas atklātais tenisa čempionāts.

Pēc Gulbja intervijas, kurā viņš pasaules elites tenisistus Novāku Džokoviču, Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu un Endiju Mareju nosauca par "garlaicīgiem tipiņiem", Latvijas tenisists saņēma daudz kritikas, bet atbalstu latvietis saņēma no tenisa visu laiku slavenākā "sliktā zēna" Džona Makinroja. Tagad kritizētāju pulkam pievienojies bijušais britu tenisists Tims Henmens un ietekmīgā laikraksta "The Independent" sporta ziņu šefs Džeimss Loutons.

"Pilnībā nepiekrītu viņam. Šie četri puiši ir paveikuši izcilu darbu tenisa popularizēšanā, lai tādi cilvēki kā Gulbis, no tenisa gūtu labumu. Viņš labāk varēja pievērsties sava snieguma uzlabošanai," atklāti saka Henmens. "Viņi ir uzticīgi un motivēti, pildot savus pienākumus, un ir izcili sporta vēstneši, tāpēc viņam nevajadzēja tagad nākt un kritizēt. Ja tagad preses konferencē pēkšņi Nadals vai Federers gānītu citus spēlētājus, tad uzreiz rastos jautājums, kas te notiek, jo tas vairs nebūtu raksturīgs viņiem. Uzskatu, ka godīgums un tradīcijas ir svarīgākās mūsu sporta tradīcijas, un mums jābūt pateicīgiem, ka tenisā ir šādi četri vīri."

Tikmēr ietekmīgais britu sporta žurnālists Loutons savam rakstam devis virsrakstu "Federera ģenialitāte un uzticamība pierāda, ka vienīgi Gulbis runā muļķības" ("Federer's genius and humility show it's only Gulbis who is talking trash"). Žurnālists norāda uz visu četru pieminēto tenisistu sasniegumiem un tie visu izsaka. Federers savu izcilību pierādījis, jau 36.reizi pēc kārtas iekļūstot "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā, raksta sporta eksperts.

Gulbis savā skandalozajā intervijā sacīja, ka respektē šos četrus tenisistus, bet viņi esot garlaicīgi un viņu intervijas ir garlaicīgas. "Tas bija joks. Federers iesāka šo kultūru. Viņam ir nevainojama Šveices džentlmeņa imidžs."

"Man nepatīk, ja jaunie spēlētāji cenšas viņu (Federeru) atdarināt. Man gribētos, lai viņa intervijas būtu kā boksā. Kad svēršanās laikā (bokseri) satiekas aci pret aci, līdzjutējiem tiek dots, tas, ko viņi vēlas: karš, asinis un emocijas," teica Gulbis.

Uz šiem Gulbja izteicieniem uzreiz atbilde ir žurnālistam. "Diemžēl, ļoti talantīgais, dažreiz amizantais, bet pārsvarā svārstīgais Gulbis šajā vietā pieļauj rupju dubultkļūdu. Ja viņš būtu atradis laiku iepazīt boksa sabiedrību, tad ātri saprastu, ka tur bieži ir parasta bifurkācija – viena lieta ir svēršanās, kur kameru priekšā notiek viena cīņa, un kas notiek ringā, kad atskan pirmais gongs."

"Jā, mums ir jāvaino Federers. Vīrs, kuram nav nekāda sirdsapziņa un tikai mērķis uzvarēt. Un viņš to sasniedz, lai vai kas. Piemēram, "French Open", viņa necilvēcīgo ambīciju tagadējais posms. Te viņš uzvarēja ar 11.piegājienu, sešus gadus pēc pirmā Vimbldonas titula un piecus pēc triumfa "Australian Open" un "US Open"," ironiski uz šveicieša panākumiem Gulbim norāda žurnālists.

"Tagad saka, ka viņš (Federers) esot par vecu, lai atkal uzvarētu Parīzē. Bet viņš, protams, to neklausās. Ko gan var darīt ar šādu vīru, kurš ir ierindojams tikai starp dažiem visu laiku izcilākajiem sportistiem, protams, kam nepiekrīt Ernests Gulbis," noslēgumā bilst Loutons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!