Foto: AFP/Scanpix

Slavenais šveiciešu tenisists Rodžers Federers, kurš šosezon spēlē visnotaļ neveiksmīgi, pārtraucis sadarbību ar savu ilggadējo treneri Polu Anakoni.

Amerikāņu speciālists Anakone bija Federera treneris kopš 2010.gada augusta un palīdzēja Federeram atgūt pasaules labākās raketes godu, kā arī pērn triumfēt prestižajā Vimbldonas turnīrā, kas ir Šveices tenisista pēdējais lielais tituls.

Šobrīd Federers pasaules rangā atrodas vien septītajā vietā, turklāt aizvadītajā nedēļā Šanhajas "Masters 1000" turnīrā cieta neveiksmi jau trešajā kārtā.

"Pēc lieliskiem vairāk nekā trim gadiem mēs ar Polu esam nolēmuši atvērt jaunu nodaļu mūsu dzīvēs," savā mājaslapā raksta Federers. "Kad sākām sadarbību, izveidojām trīsgades plānu - uzvarēt vēl vienā "Grand Slam" turnīrā un tikt atpakaļ ranga pirmajā vietā."

"Šie abi mērķi tika sasniegti, turklāt saglabājušās lieliskas atmiņas. Tomēr abi pēc pēdējā treniņu posma noslēgšanas uzskatījām, ka ceļu šķiršanās ir labākais virziens mums abiem," pauda bijušais pasaules ranga līderis Federers.

Šajā sezonā šveicietis, kurš ilgu laiku mocījies ar muguras savainojumu, spējis triumfēt tikai vienā ATP turnīrā, turklāt Federers varētu nekvalificēties novembrī paredzētajam noslēguma turnīram. Šajā turnīrā tenisists triumfējis sešas reizes - tik daudz nav bijis pa spēkam nevienam sportistam.

Pašlaik "ATP World Tour Finals" turnīram kvalificējušies spānis Rafaels Nadals, serbs Novāks Džokovičs, spānis Davids Ferrers un argentīnietis Huans Martins del Potro. Tāpat ļoti tuvu vietai sacensībās ir čehs Tomāšs Berdihs, bet par atlikušajām ceļazīmēm gaidāma spraiga cīņa starp Federeru un vēl vienu šveicieti Staņislasu Vavrinku, francūžiem Žo Vilfrīdu Tsongu un Rišāru Gaskē, kā arī kanādieti Milošu Raoniču.

Kopumā Federers karjeras laikā ATP ranga pirmajā vietā bijis 302 nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!