Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nākamajā nedēļā plānoto Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīru uzsāks ar maču pret francūzi Žeremī Šardī, noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē.

Gulbis šobrīd ATP rangā ieņem 26.vietu un turnīrā ir izlikts ar piekto numuru, bet Šardī pašlaik atrodas 38.pozīcijā.

Savu līdz šim pēdējo turnīru Gulbis aizvadīja septembra vidū, kad Sanktpēterburgas "ATP World Tour 500" sacensībās ieguva savu ceturto ATP titulu. Kopā šosezon latvietis uzvarējis 34 no 49 ATP sērijas mačiem.

Tikmēr Šardī šo sezonu nevar nosaukt par sekmīgu un zaudējumi viņa kontā ir vairāk par uzvarām. ATP turnīru ceturtdaļfinālus Šardī nav sasniedzis jau kopš jūnija, bet kopā viņš to šogad paveicis vien trīs reizes. Tomēr jāpiemin, ka gada sākumā francūzis iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta labāko astoņu tenisistu vidū.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies trīs reizes, divus panākumus izcīnot Gulbim. Latvietis bija labāks pirmajos divos mačos, kad 2009.gadā Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā uzvarēja ar 7-6 (9:7), 6-3, bet 2010.gadā Barselonas "ATP World Tour 500" turnīra otrajā kārtā triumfēja ar rezultātu 6-3, 6-2. Savukārt tā paša gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā Gulbis cieta neveiksmi ar 2-6, 6-7 (1:7), 4-6.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar vācieti Tobiasu Kamki vai Igoru Sijslingu no Nīderlandes.

Pērn šajā nedēļā Gulbis piedalījās Vīnes ATP turnīrā, kurā zaudēja otrajā kārtā, tāpēc šoreiz latvietim jāaizstāv 20 ATP ranga punkti.

Gulbis līdz šim vienīgo reizi Stokholmā spēlēja 2009.gadā, kad zaudēja jau pirmajā kārtā, tomēr toreiz viņš guva plašu publicitāti, jo vienu nakti aizvadīja policijas iecirknī, kad tika pieķerts prostitūtu pakalpojumu pirkšanā. Pēc tam latvietis izteicās, ka nekad vairs neatgriezīsies Stokholmā, tomēr tagad viņš savas domas ir mainījis un jau vairākas reizes jokojos par šo tēmu, sakot, ka brauc pie sen nesatiktiem draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!