Foto: Reuters/Scanpix
2019.gada regbija Pasaules kausa (PK) izcīņā Japānā jau priekšsacīkšu grupas turnīrā sacentīsies trīs no lielākajām nācijām - Anglija, Francija un Argentīna, izveidojot tā saukto "Nāves grupu", trešdien noskaidrojās izlozē.

Šīs vienības savā starpā sacentīsies C apakšgrupas ietvaros.

Tikmēr uz trešo uzvaru pēc kārtas pretendējošā Jaunzēlande B grupā tiksies ar spēcīgo Dienvidāfriku un Itāliju. Mājiniece Japāna A grupā spēlēs ar Īriju un Skotiju, bet divkārtējā pasaules čempione un 2015.gada PK fināliste Austrālija D grupā sacentīsies ar Velsu un pašreizējo 11.spēcīgāko komandu pasaules rangā Gruziju.

Katras grupas divas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Divas patlaban stiprākās pasaules komandas Jaunzēlande un Anglija, uzvarot savās grupās un savos ceturtdaļfinālos, varētu tikties pusfinālā.

Notikusī izloze noteica 12 vadošo pasaules izlašu sadalījumu četrās grupās. Šīs komandas turnīram kvalificējās pēc iepriekšējā PK rezultātiem.

Pēc reģionālo kvalifikācijas turnīru noslēguma A grupu papildinās Eiropas pirmā komanda un Eiropas/Okeānijas papildspēļu uzvarētāja, B apakšgrupu - Āfrikas pirmā komanda un Āzijas/Okeānijas papildspēļu labākā vienība, C grupu - Amerikas pirmā un Okeānijas otrā komanda, kamēr D apakšgrupu - Okeānijas pirmā un Amerikas otrā komanda.

Latvijas valstsvienība kvalifikāciju jau ir noslēgusi, jo šāgada pavasarī Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences turnīru noslēdza trešajā vietā. Ja būtu izdevies iegūt pirmo pozīciju, Latvijas izlase aizvadītu papildspēli ar Dienvidu divīzijas čempioni, uzvarētājai paceļoties līmeni augstāk.

Devītais PK finālturnīrs risināsies no 2019. gada 20. septembrim līdz 2. novembrim.

Iepriekš 1987. gadā Jaunzēlandē uzvarēja mājinieki, 1991. gadā Anglijā - Austrālija, 1995. gadā - rīkotājvalsts Dienvidāfrika, 1999. gadā Velsā - Austrālija, 2003. gadā Austrālijā - Anglija, 2007. gadā Francijā - Dienvidāfrika, 2011. gadā Jaunzēlandē un 2015. gadā Anglijā - Jaunzēlande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!