Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers un amerikānietes Serēna un Venusa Viljamsas trešdien izcīnīja uzvaru prestižā Vimbldonas tenisa turnīra otrajā kārtā, savukārt dāniete Karolīna Vozņacki pēc zaudējuma otrajā kārtā no turnīra izstājās.

Federers, kurš šajā turnīrā izlikts ar pirmo numuru un ATP rangā ieņem otro pozīciju, ar rezultātu 6-4, 6-4, 6-1 uzveica 73. vietā esošo slovāku Lukāšu Lacko.

Šveicietis piedalās savā 20. Vimbldonas tenisa turnīrā pēc kārtas, un līdz šim viņš tajā ir uzvarējis astoņas reizes. Viņš ir tituliem bagātākais vīriešu tenisists Vimbldonas turnīra vēsturē.

Uzvaru otrajā kārtā svinēja amerikāniete Serēna Viljamsa, kura izlikta ar 25. numuru. Viņa pārliecinoši divos setos ar 6-1, 6-4 pārspēja caurs kvalifikāciju izgājušo bulgārieti Viktoriju Tamovu. Viljamsas pretiniece nākamajā kārtā būs Tatjana Marija vai Kristīna Mladenoviča.

Arī otra māsa Viljamsa ir pārvarējusi otro kārtu. Tajā Venusa trijos setos ar 4:6, 6:0, 6:1 pārspēja rumānieti Aleksandru Dulgeru.

Savukārt itāliete Kamila Džordži, kura no sieviešu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā izslēdza Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu, izcīnīja nākamo uzvaru, otrajā kārtā ar 6-4, 6-4 pārspējot ASV tenisisti Medisonu Brenglu.

WTA ranga otrā rakete Karolīna Vozņacki trešdien otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-1, 5-7 sarežģītā cīņā zaudēja krievietei Jekaterinai Makarovai, kura atrodas ranga 35. vietā

Vozņacki šajā turnīrā bija izlikta ar otro numuru un līdz šim sešas reizes spēja sasniegt Vimbldonas turnīra ceturto kārtu, kas bijis viņas labākais sasniegums turnīrā.

Čehiete Karolīna Plīškova, kura WTA rangā atrodas astotajā pozīcijā, bet turnīrā izlikta ar septīto numuru, ar rezultātu 6-3, 6-3 otrajā kārtā apspēlēja savulaik ranga pirmajā vietā esošo Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas, kura šobrīd profesionālajā rangā atrodas 87. vietā.

Plīškova līdz šim divreiz ir uzvarējusi Austrālijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonā vēl nekad nebija varējusi sasniegt trešo kārtu.

Otru panākumu izcīnīja arī ASV sportiste Medisona Kīza, kura WTA rangā ieņem 11. vietu un sacensībās izlikta ar desmito numuru. Viņa ar 6-4, 6-3 apspēlēja Luksiku Kumhumu no Taizemes, kura atrodas ranga 91. vietā.

Turnīru turpina arī ar 13. numuru izliktā vāciete Jūlija Gērgesa, kura otrajā kārtā ar 2:6, 6:3, 6:2 pārspēja 19 gadus veco baltkrievieti Veru Lapko.

Kā ziņojām, otrdien pirmo kārtu pārvarēja Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis un mūsu vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko, savukārt Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien piedzīvoja zaudējumu jau Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko un Sevastova piedalās arī dubultspēļu sacensībās. Jau vēstīts, ka Ostapenko trešdien kopā ar savu pārinieci Kristīnu Makheilu no ASV izcīnīja uzvaru dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!