Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs sestdien Argentīnas "Grand Slam" turnīrā izcīnīja vēl divas uzvaras un iekļuva pusfinālā.

Tas ir jaunizveidotā dueta līdz šim labākais panākums un labākais panākums Latvijas pludmales volejbolistiem šajā sezonā.

Izslēgšanas turnīra otrās kārtas mačā J.Šmēdiņš/ Samoilovs, kuri izlikti ar devīto numuru) sīvā cīņā ar 2-0 (21:18, 29:27) pieveica austriešus Klemensu Dopelru/ Aleksandru Horstu (16.), bet pēc tam negaidīti pārliecinoši ar 2-0 (21:9, 21:13) sagrāva vāciešus Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšīfu (13.).


Tagad pusfinālā svētdien J.Šmēdiņš/ Samoilovs tiksies ar kādu no Brazīlijas duetiem – Evandru Gonsalvešs Oliveiru Žunioru/ Vitoru Gonsalvešu Felipi (28.) vai Pedru Solbergu Salgado/ Bruno Oskaru Šmitu (4.)

Atgādinām, ka J. Šmēdiņš/ Samoilovs priekšsacīkstēs uzvarēja visās trijās spēlēs un kā savas grupas uzvarētāji uzreiz iekļuva "play off" otrajā kārtā. Tikmēr izslēgšanas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins, bet trešais Latvijas duets Jānis Pēda/ Mārtiņš Pļaviņš izstājās pēc priekšsacīkstēm.

Šī ir pirmā reize Latvijas pludmales volejbola vēsturē, kad vienā "Grand Slam" posmā pamatsacensībās startē trīs Latvijas dueti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!