Foto: FIVB

Pasaules kausa izcīņas jauno sezonu trešdien veiksmīgi sāka Latvijas pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš/ Aleksandrs Samoilovs, kuri Ķīnā guva panākumus "Fuzhou Open" apakšgrupu pirmajās spēlēs.

Vispirms priekšsacīkšu F grupas mačā J.Šmēdiņš/ Samoilovs ar 2-0 (21:18, 21:17) pieveica brazīliešus Evaldu Sabino Moreiru un Tjagu Santušu Barbosu. Latvijas duetam turnīrā ir sestais numurs, bet brazīlieši izlikti ar 27.numuru.

Turnīra turpinājumā J.Šmēdiņš/Samoilovs ar 2-0 (21:19, 21:14) pārspēja arī Ķīnas pāri Čenu Čeņu/Dzjaņu Li, kuri izlikti ar 22. numuru, un izvirzījās vadībā grupas kopvērtējumā.


Grupas trešajā spēlē Latvijas duets ceturtdien tiksies ar vāciešiem Sebastjanu Dollingeru/Štefanu Vindšeifu.

Tikmēr neveiksmi C grupas pirmajās divās spēlēs piedzīvoja turnīra 19.numurs Ruslans Sorokins/ Toms Šmēdiņš. Pirmajā mačā Sorokins/ Toms Šmēdiņš ar 1-2 (21:17, 15:21, 10:15) piekāpās krieviem Sergejam Prokopjevam/ Jurijam Bogatovam, kuriem turnīrā 30.numurs, bet tad ar 0-2 (19:21, 16:21) zaudēja arī turnīrā ar trešo numuru izliktajiem brazīliešiem Pedru Solbergam Salgado un Bruno Oskaram Šmitam.

Rīt abi Latvijas dueti noslēgs apakšgrupu turnīru. Pēc priekšsacīkstēm katras grupas uzvarētājs uzreiz iekļūst izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, otro un trešo vietu ieguvēji "play off" spēles sāk ar pirmo kārtu, bet ceturto vietu ieguvējiem turnīrs būs noslēdzies.

Atgādinām, ka pamatturnīrā otrdien nespēja iekļūt trešais Latvijas duets Jānis Pēda/ Mārtiņš Pļaviņš, kuri cieta neveiksmi kvalifikācijas otrajā, izšķirošajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!