Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters un Edgars Točs ceturtdien zaudēja arī trešajā spēlē Riodežaneiro notiekošā Pasaules kausa (PK) "Grand Slam" kategorijas posma apakšgrupā, noslēdzot savu dalību sacensībās.

C apakšgrupas trešās kārtas cīņā ar 30.numuru izliktais Latvijas pāris ar 0-2 (22:24, 19:21) piekāpās 19.numuru saņēmušajiem kanādiešiem Džošam Binstokam un Semam Šekteram.

Pirms tam trešdien Finsters un Točs apakšgrupas pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 18:21) zaudēja turnīrā ar trešo numuru izliktajiem amerikāņiem Džeikobam Gibam un Keisijam Patersonam, bet ceturtdienas rīta spēlē ar 0-2 (16:21, 15:21) atzina arī pagājušā gada Eiropas čempionāta sudraba medaļnieku itāļu Aleksa Ranjēri un Adriana Karambula pārākumu, kuriem turnīrā piešķirts 14.numurs.

Līdz ar to Finsters un Točs palika apakšgrupas noslēdzošajā cīņā un sacensības noslēdza ar dalītu 25.vietu.

Finsters un Točs turnīru sāka vēl no kvalifikācijas, izšķirošajā, otrajā, kārtā, kas ilga stundu, ar 2-1 (24:22, 24:26, 15:13) pārspējot citus latviešus Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu. Pirms šīs spēles Finsteram bija veselības problēmas, un tika apspriesta iespēja, ka duets varētu pārtraukt dalību sacensībās.

PK posma pamatturnīrā Finsters un Točs spēlēja trešo reizi vēsturē, bet iepriekšējās divas reizes pagājušās sezonas beigās bija "Open" kategorijas posmos, kas ir līmeni vājāki. Toreiz viņi reizi tika pie dalītas devītās vietas.

Kā ziņots, neskatoties uz diviem ceturtdien piedzīvotiem zaudējumiem, izslēgšanas turnīru sasniedzis Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Turnīra septītais numurs Samoilovs un Šmēdiņš vispirms trešdien turnīru un jauno sezonu sāka ar uzvaru, ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspējot ar 26.numuru izliktos krievus Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, ceturtdienas pirmajā spēlē ar 1-2 (21:19, 11:21, 11:15) zaudēja poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoran, kuriem piešķirts 23.numurs un kuri līdz ar to triumfēja grupā, bet vēlāk ar rezultātu 0-2 (25:27, 21:23) piekāpās arī vāciešiem Kajam Matisikam un Jonatanam Erdmanam, kuriem ticis desmitais numurs. Tomēr noslēdzošā cīņa vairs neko neizšķīra - pāri sadalīja otro un trešo vietu grupā, kas abiem duetiem tāpat liks izslēgšanas turnīru sākt no pirmās kārtas.

Pērn tieši Samoilovs ar Šmēdiņu uzvarēja Pasaules kausa posmā olimpiskajā Kopakabanas pludmalē Riodežaneiro, bet tad tam vēl bija "Open" kategorija.

Riodežaneiro "Grand Slam" pamatturnīrā piedalījās 32 pāri, kas bija sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Katras grupas uzvarētāji uzreiz kvalificējās izslēgšanas spēļu otrajai kārtai, bet otrās un trešās vietas ieguvēji dalību "play-off" sāks no pirmās kārtas.

Šis ir trešais PK posms šogad. Pirmie divi bija "Open" kategorijas posmi, kas risinājās Irānā un Brazīlijā, bet tajos no Latvijas sportistiem piedalījās vienīgi Pļaviņš un Regža, abas reizes apstājoties izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un gūstot dalītu 17.vietu.

Arī nākamais PK turnīrs nākamnedēļ notiks Brazīlijā, savukārt aprīļa beigās sportisti atkal lidos uz šī gada olimpisko spēļu norises valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!