Foto: F64

Diezgan negaidītu zaudējumu pasaules pludmales volejbola čempionāta astotdaļfinālā piedzīvoja Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Ar sesto numuru izliktie Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pasaules čempionāta astotdaļfinālā ar rezultātu 0-2 (15:21, 18:21) zaudēja kanādiešiem Benam Sekstonam/Čeimam Šelkam, kuri izsēti vien ar 40. numuru. Līdz ar to latvieši čempionātu noslēdza dalītā devītajā vietā.

Mača sākumā ritēja līdzīga cīņa, bet tad latvieši nonāca iedzinējos ar diviem punktiem (6:8). Līdz seta vidum Samoilovam/Šmēdiņam neizdevās atrast savu spēli, un rezultāts kļuva 9:14. Vēlāk Sekstons/Šelks ieguva sešas setbumbas (20:14), latvieši pirmo atspēlēja, bet ar otro piegājienu kanādieši guva uzvaru setā.

Kanādas duetam otrajā setā ātri izdevās iegūt divu punktu vadību (4:2), bet pēc pāris izspēlēm rezultāts bija jau 7:3. Samoilova un Šmēdiņa uzbrukumi pārāk bieži atdūrās Sekstona/Šelka aizsardzībā, rezultāta deficītam pieaugot. Tupinājumā latviešiem bija vairākas iespējas pietuvoties, taču kanādieši joprojām veiksmīgi aizsargājās. Latvijas duets tomēr prata pietuvoties līdz 14:16, taču tad sekoja divas kļūdas pēc kārtas. Pie rezultāta 20:17 Kanādas pārim bija pirmā mačbumba, tomēr tā netika izmantota, bet pēc tam sekoja Samoilova serve ārpus laukuma un tika piedzīvots zaudējums.

Kā ziņots, Samoilovs/Jānis Šmēdiņš F apakšgrupā uzvarēja visās trijās spēlēs, ierindojoties pirmajā vietā, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā viņi ar rezultātu 2-0 (22:20, 27:25) uzvarēja vāciešus Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu (11.numurs).

Savukārt cits Latvijas duets, ar 23.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/ JānisPēda pamatsacensības B apakšgrupā noslēdza otrajā vietā ar diviem panākumiem, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudēja austrāliešiem Aizekam Kapam un Kristoferam Makhjū - 1-2 (15:21, 21:16, 3:15).

Tikmēr vēl viens Latvijas duets Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš nepārvarēja apakšgrupu turnīru, ar uzvaru un diviem zaudējumiem paliekot B grupas pēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!