Foto: F64

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien pasaules čempionātā izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas un iekļuva astotdaļfinālā.

Ar sesto numuru izliktie Samoilovs/Jānis Šmēdiņš izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar rezultātu 2-0 (22:20, 27:25) uzvarēja vāciešus Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu (11.numurs).

Mača sākumā komandas apmainījās punktu guvumiem, bet tad latvieši nonāca iedzinējos ar diviem punktiem - 2:4. Samoilovs un Šmēdiņš ātri vien rezultātu prata izlīdzināt (7:7), tomēr tehniskajā pārtraukumā latvieši devās pie rezultāta 10:11. Uzreiz pēc tam sekoja trīs veiksmīgas Samoilova/Šmēdiņa epizodes, kas ļāva pārņemt vadību (13:11). Dolingers un Vindšeifs nākamajās epizodēs rezultātu izlīdzināja, tomēr iniciatīva piederēja latviešiem, un viņi pie rezultāta 20:18 ieguva dubulto setbumbu. Vāciešiem abas setbumbas izdevās atspēlēt, taču tad divas lieliskas izspēles padevās Samoilovam/Šmēdiņam, kas ļāva uzvarēt pirmo setu.

Otrais sets atkal iesākās līdzīgā cīņā, bet Latvijas duets pēc vāciešu kļūdām ieguva divu punktu pārsvaru (5:3). Samoilovam/Šmēdiņam nākamajās izspēlēs izdevās turēties vadībā, bet tad vācieši uzlaboja sniegumu un pārņēma vadību – 10:9. Pirms tehniskā pārtraukuma latvieši atguva vadību, panākot 11:10, bet pēc tā laukumā bija vērojama līdzīga cīņa un rezultāts bija neizšķirts. Seta izšķirošajos momentos vācieši kļūdījās, un Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 19:17. Nākamajā epizodē tiesnesis vāciešiem fiksēja kļūdu piespēlē, un Samoilovam/Šmēdiņam bija trīs mačbumbas. Visas trīs mačbumbas vācieši atspēlēja, bet uzreiz latvieši ieguva ceturto mačbumbu, taču arī šoreiz neizdevās uzvarēt maču (21:21). Dramatiskā galotnē komandas apmainījās punktu guvumiem (25:25), taču tad divas sekmīgas epizodes latviešiem un Samoilovs/Šmēdiņš uzvarēja setu ar 27:25 un iekļuva astotdaļfinālā.

Astotdaļfinālā Samoilovam un Jānim Šmēdiņam sestdien būs jātiekas ar kanādiešiem Benu Sekstonu/Čeimu Šelku (40.).

Kā ziņots, Samoilovs/Jānis Šmēdiņš F apakšgrupā uzvarēja visās trijās spēlēs, ierindojoties pirmajā vietā.

Savukārt cits Latvijas duets, ar 23.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/ JānisPēda pamatsacensības B apakšgrupā noslēdza otrajā vietā ar diviem panākumiem, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudēja austrāliešiem Aizekam Kapam un Kristoferam Makhjū - 1-2 (15:21, 21:16, 3:15).

Tikmēr vēl viens Latvijas duets Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš nepārvarēja apakšgrupu turnīru, ar uzvaru un diviem zaudējumiem paliekot B grupas pēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!