Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru Eiropas čempionāta trīs apakšgrupas spēlēs.

Turnīra galvenie favorīti Samoilovs/Šmēdiņš A grupas noslēdzošajā spēlē ar 2-1 (19:21, 21:18, 15:5) pārspēja vāciešus Sebastjanu Fuhu un Larsu Flīgenu (16), nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā. Līdz ar to izslēgšanas spēļu pirmā kārta latviešiem ir brīva, un viņi nodrošinājuši vietu astotdaļfinālā.

Pirmajā mačā Samoilovs/J.Šmēdiņš pieveica itāļus Mateo Čekīni un Mateo Martīno (32), bet pēc tam pārspēja arī čehus Robertu Kufu / Janu Hadravu (17).

Tikmēr pie tehniskās uzvaras tikuši ar 15.numuru izliktajiem Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kuru pretinieki norvēģi Oivinds Hordviks un Mortens Kvamsdāls (31) atteikušies no spēlēšanas. Tas Pļaviņam/Solovejam ļauj B grupā ieņemt otro vietu un izslēgšanas spēles sākt ar pirmo kārtu.

Turnīra pirmajās spēlēs tam Latvijas volejbolisti piekāpās pagājušā gada Aleksandram Brouveram un Robertam Mēvsenam no Nīderlandes (2), bet pārspēja Norvēģijas pāri Iveru Horemu / Geiru Eitūnu (18).

Savukārt trešo zaudējumu trīs spēlēs piedzīvoja Jānis Pēda un Toms Šmēdiņš (29), kuri ar 0-2 (15:21, 20:22) piekāpās Spānijas pārim Fransisko Alfredo Marko un Kristianam Garsijam (20), nekvalificējoties izslēgšanas cīņām.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā Pēda/T.Šmēdiņš zaudēja vāciešiem Aleksanderam Valkenhorstam un Štefanam Vindšeifam (13), bet pēc tam piekāpās pagājušā gada čempioniem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram (4).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!