Foto: F64
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) paredzētais Zvaigžņu spēles pārtraukums ir ļoti laikus, jo komanda varēs atgūt spēkus un pēc pārtraukuma atgriezties ar jaunu jaudu, pēc kārtējā zaudējuma KHL spēlē izteicās Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Ziņots, ka trešdien KHL spēlē rīdzinieki pirmie guva vārtus, bet ar 1:4 atzina Austrumu konferences līderu Kazaņas "Ak Bars" pārākumu.

"No mūsu skatu punkta, pretinieki nospēlēja disciplinēti. Spēli var sadalīt trīs daļās. Spēles sākumā ieguvām iniciatīvu, bet tad viegli ielaidām divus vārtus un atdevām pārsvaru. Trešajā periodā atguvām iniciatīvu, bet tad spēle bija līdz vieniem pretinieku gūtajiem vārtiem," cīņas gaitu raksturoja Ankipāns.

Nākamo maču rīdzinieki aizvadīs vien 18. janvārī, kad "Arēnā Rīga" uzņems Habarovskas "Amur". Pirms šī pārtraukuma Latvijas komandai bija smags grafiks. Gada nogalē pirms Ziemassvētkiem Rīgas "Dinamo" bija izbraukums Tālajos Austrumos, tad pirms gadu mijas bija jāpiedalās prestižajā Špenglera kausā Davosā, bet šo gadu iesāka ar četrām mājas spēlēm, kas bija katru otro dienu.

"Ļoti svarīgs pārtraukums. Bijām iekļuvuši tādā sarežģītā ciklā. Bijām apkārt pasaulei. Tagad divas dienas atpūtīsimies, tad kārtīgi pastrādāsim. Var redzēt, ka zūd jauda, sāk zust koncentrācija, un sīkumi jau izšķir spēles likteni. Diemžēl tāda ir situācija, bet jāatpūšas, un mums būs tikai dažas dienas, lai uzdzītu kondīciju," piebilda Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" šonedēļ kļuva par pirmo komandu, kas zaudēja teorētiskas iespējas iekļūt Gagarina kausa izcīņā, tāpēc pēdējos sezonas mačos spēlētājiem nāksies meklēt papildus motivāciju. Ankipāns gan uzskata, ka visi hokejisti ir profesionāļi un motivāciju nevajadzēs meklēt. "Nav runa par līgumiem mūsu vai citās komandās (uz nākamo sezonu). Jāpierāda citiem un, galvenais, saviem līdzjutējiem, kas spēli no spēles atgriežas tribīnēs. "

$duelID=873;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!