Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" regulārā čempionāta pirmā apļa pēdējā spēlē šodien savā laukumā sacenšas ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Cīņa "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Tiešraidē spēli varēs redzēt kanālā TV6.

Mačs sāksies ar klusuma brīdi, pieminot aviokatastrofā Kazaņā bijā gājušos cilvēkus.

Kā zināms, pirmajā šīs mājas spēļu sērijās cīņā trešdien pēcspēles metienos ar 3:2 tika apspēlēta viena no šīs sezonas labākajām KHL vienībām Astanas "Baris" no Kazahstānas, savukārt pēc tam ar 3:1 uzveikta arī šīs sezonas neveiksminiece Omskas "Avangard", bet sestdien pagarinājumā ar 4:3 pārspēta Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas cieta desmito neveiksmi pēc kārtas.

"Dinamo" komanda izcīnījusi uzvaras sešās spēlēs pēc kārtas, turklāt jau 12 mačos pēc kārtas tikusi pie vismaz viena punkta.

Mačā pret "Baris" potītes lūzumā iedzīvojās uzbrucējs Gints Meija, kurš Rīgas "Dinamo" komandai nevarēs palīdzēt aptuveni divus mēnešus.

Sagaidāms, ka šajā spēlē rīdziniekiem vēl nepalīdzēs traumētie aizsargs Rodrigo Laviņš un uzbrucējs Andris Džeriņš. Tāpat komandai, visticamāk, līdz pat sezonas beigām nevarēs palīdzēt aizsargs Oskars Cibuļskis.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Latvijas komandas sastāvu papildināja aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kuram tā ir atgriešanās vienībā. Savu debiju viņš gan vēl nav piedzīvojis.

Jau piektdien Rīgas "Dinamo" uzsāks četru spēļu izbraukuma sēriju, kurā tiksies tieši ar "Baris", "Avangard", "Jugra" un "Avtomobilist" vienībām. Savukārt decembrī visas septiņas spēles rīdzinieki aizvadīs savā laukumā.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 52 punktiem 26 spēlēs ieņem salīdzinoši stabilu Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, tikai par trim punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās Maskavas "Dinamo", kas turklāt aizvadījusi par vienu maču vairāk.

Savukārt "Avtomobilist" vienība ar 37 punktiem 28 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma astotajā vietā. Jekaterinburgas klubs zaudējis pēdējos trijos mačos.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!