Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", turpinot pēdējo spēļu izbraukuma sēriju pirms gaidāmajām Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, šodien tiekas ar latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Rietumu konferences līdervienību Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Cīņa sāksies plkst.17.30 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to varēs redzēt kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kā zināms, pirmajā no četrām izbraukuma spēļu sērijas cīņām Rīgas "Dinamo" Podoļskā ar rezultātu 2:6 piekāpās vietējam "Vitjazj" klubam. Pēc spēles ar Maskavas hokejistiem, Rīgas vienība atlikušajās divās spēlēs spēkosies ar Kazaņas klubu "Ak Bars" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, kuras galvenais treneris ir latvietis Pēteris Skudra. Pēc šiem mačiem būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm. Pēc tām tiks aizvadītas pēdējās trīs regulārā čempionāta mājas spēles un viens izbraukuma mačs.

"Dinamo" treneri šajā izbraukumā līdzi paņēmuši 28 hokejistus - vārtsargus Mīkaelu Telkvistu, Jakubu Sedlāčeku un 17 gadus veco Salvi Balandīnu; aizsargus Arvīdu Reķi, Metu Robinsonu, Georgiju Pujacu, Krišjāni Rēdlihu, Kristapu Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu, Rodrigo Laviņu, Mārtiņu Poreju un Edgaru Siksnu; kā arī uzbrucējus Kailu Vilsonu, Lauri Dārziņu, Polu Šekuru, Marcelu Haščāku, Džeimiju Džonsonu, Miku Indraši, Vitāliju Pavlovu, Aleksandru Ņiživiju, Māri Bičevski, Mārtiņu Cipuli, Andri Džeriņu, Juri Upīti, Gunāru Skvorcovu, Rustamu Begovu, Robertu Bukartu un Deividu Sarkani.

Izbraukumā nav devies ceļgala savainojumu guvušais Marcels Hosa, kurš ir vienības labākais vārtu guvējs, aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš šajā laikā veiks iepriekš ieplānotas veselības rehabilitācijas procedūras, kā arī jau ilgstoši savainojumus ārstējošie Oskars Cibuļskis un Gints Meija.

Deviņās janvāra spēlēs "Dinamo" pamīšus tikuši pie četrām uzvarām un pieciem zaudējumiem. Savukārt Maskavas "Dinamo" klubs pēdējās trijās cīņās ticis tikai pie panākumiem.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē 19.septembrī pārāki ar 3:2 pēcspēles metienos bija Rīgas hokejisti.

Maskavas kluba rindās rezultatīvi turpina spēlēt Karsums, kurš iepriekšējās divās spēlēs guvis divus vārtus. Šīs sezonas 36 cīņās latvietis izcēlies ar 17 vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Maskavas "Dinamo" ar 47 mačos izcīnītiem 102 punktiem ieņem pārliecinošu pirmo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un arī visā līgā.

Savukārt ar 80 punktiem 47 spēlēs Latvijas klubs šīs konferences kopvērtējumā atrodas septītajā pozīcijā, bet no ceturtās vietā esošās Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas vienības Doņeckas "Donbass" to šķir pieci punkti. Tikmēr astotās vietas īpašnieki Jaroslavļas "Lokomotiv" atpaliek par astoņiem punktiem.

Ukrainas klubs jau ir nodrošinājis vietu izslēgšanas spēlēs.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!