Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā turnīra spēlē izbraukumā ar 0:1 (0:0; 0:0; 0:1) zaudēja Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Vienīgos vārtus šajā spēlē 11 sekundes pirms finālsvilpes guva Raians Veske.

Lai arī spēle noritējusi līdzīgi, kopumā Minskas komanda bijusi labāka vairākos spēles rādītājos. Tai ir vairāk metienu (57:46), bet vārtu rāmī 31:26. Arī iemetienos bija pārsvars mājinieku labā – 27:17.

Rīgas "Dinamo" saņēma 10 soda minūtes, bet Minskas "Dinamo" tikai četras.

"Dinamo" vārtus šajā spēlē sargā Jakubs Sedlāčeks.

Par spīti tam, ka Rīgas "Dinamo" jau bija zaudējuši cerības sasniegt izslēgšanas spēles, arī šo maču rīdzinieki iesāka ļoti apņēmīgi, izdarot vairākus bīstamus metienus uz Minskas vienības vārtiem. Spēles 11.minūtē rīdzinieki nopelnīja divu minūšu vairākumu, taču arī to nespēja pārvērst vārtu guvumā. Pirmās trešdaļas turpinājumā abas komandas izveidoja bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, taču mača rezultāts nemainījās. Minūti pirms perioda beigām pa noraidījumam nopelnīja abas "Dinamo" komandas - vispirms par klupināšanu aiz saviem vārtiem uz divām minūtēm tika noraidīts Rīgas komandas aizsargs Krišjānis Rēdlihs, taču pēc tam uz noraidīto soliņu devās arī mājinieku rindās spēlējošais Niks Beilens.
Arī nākamā perioda ievadā, spēlējot četratā pret četriem, mača rezultāts nemainījās. Mača 25. minūtē noraidījumu rīdziniekiem nopelnīja Broks Troters, taču neilgi pēc tam Rīgas "Dinamo" hokejisti palika trīs vīru sastāvā, jo tika fiksēts skaitliskā sastāva pārkāpums. Baltkrievijas komanda lielo vairākumus nespēja realizēt. Šajā periodā rīdzinieku sastāvā uz divām minūtēm tika noraidīts arī Linuss Videls, taču arī šajā vairākumā Minskas komanda nespēja atklāt mača rezultātu.

Noslēdzošo periodu aktīvāk iesāka tieši Minskas "Dinamo". Rīdzinieki atbildēja ar dažiem bīstamiem metieniem, taču mača 47. minūtē nopelnīja kārtējo mazākumu. Lai arī šo mazākumu Rīgas "Dinamo" izturēja, iniciatīva palika mājiniekiem, kuri 14 sekundes pirms spēles beigām panāca 1:0, uzvarot arī visā mačā.

Sezonas noslēdzošajā mačā rīdzinieki otrdien izbraukumā tiksies ar Mitišču "Atlant" komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs un kuras sastāvā ir arī pašlaik savainotais Roberts Jekimovs.
Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" piektdien zaudēja jebkādas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs.

Šīs izbraukuma sērijas pirmajā mačā rīdzinieki ar 4:3 Bratislavā trešdien uzvarēja vietējo "Slovan", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, bet piektdien ar 3:1 pārspēja Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak", lai gan jau pirms tam izredzes uz iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā jau bija zudušas.

Minskas komanda piektdien, ar 3:1 pārspējot Somijas klubu Helsinku "Jokerit", pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Šī abām komandām bija piektā savstarpējā tikšanās reize šosezon, Minskas vienībai izcīnot trešo panākumu. Iepriekšējo reizi komandas tikās pagājušā gada 27.decembrī Minskā, kad papildlaika ceturtajā minūtē rīdziniekiem zaudējumu sagādāja bijušais vienības spēlētājs kanādietis Pols Šekura.

Ar 59 spēlēs izcīnītiem 77 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 11.vietu, bet tikpat punktu ir arī pozīciju zemāk esošajai Podoļskas "Vitjaz" vienībai.

Tikmēr Minskas "Dinamo" ar 100 punktiem 59 cīņās ir piektajā vietā, kurā arī noslēgs regulāro sezonu. Gagarina kausa pirmajā kārtā Baltkrievijas vienība, visticamāk, tiksies ar "Jokerit".

Pirmajās sešās KHL sezonās Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai nespēja kvalificēties vienu reizi, kad 2012./13.gada sezonā tā Rietumu konferencē palika pēdējā, 14.pozīcijā, tomēr piedalījās jaunizveidotajā Cerību kausā, kurā turklāt triumfēja. Šosezon Cerību kauss vairs nepastāv.
Pirms gada Rīgas "Dinamo" ar 93 punktiem 54 spēlēs guva piekto vietu Rietumu konferencē, bet pirmajā Gagarina kausa kārtā piekāpās Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", kas šosezon valstī valdošās politiskās situācijas dēļ vairs nepastāv.

Sekmīgākā Rīgas "Dinamo" komandai bijusi KHL otrā un trešā sezona, kad abas reizes Gagarina kausā tika pārvarēts pa vienai kārtai un sezonu noslēguma kopvērtējumā vienība tika klasificēta astotajā pozīcijā.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Rīgas "Dinamo" iepriekš bija viena no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" komanda zaudējusi teorētiskas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs.

Portāla "Delfi" apkopoto statistiku infografikas veidā par aizvadītajām sezonām var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!