Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējās izbraukuma sērijas spēlē šodien spēkojas ar Rietumu konferences līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Mačs sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" sastāvā pēc smagās rokas traumas izārstēšanas varētu atgriezties uzbrucējs Andris Džeriņš. Kā ziņots, laukumā hokejists atgriezās jau pagājušajā nedēļā, kad Latvijas izlases sastāvā piedalījās Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra posmā Norvēģijā. Trijās aizvadītajās cīņās Džeriņš atzīmējās ar vieniem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Traumu Džeriņš guva tieši Rīgas "Dinamo" šīs sezonas pirmajā spēlē Sanktpēterburgā, kas risinājās oktobrī, kad viņš pēc neveiksmīgas sadursmes pie apmales smagi salauza roku.

Tagad Džeriņš pilnvērtīgi atsācis trenēties arī ar Rīgas "Dinamo", un smagu traumu vienībā vēl ārstē vienīgi aizsargs Rodrigo Laviņš. Kā ziņots, vairākas nedēļas komandai nevarēs palīdzēt arī aizsargs Jānis Andersons, kuram naktī uz pirmdienu veikta apendicīta operācija, tomēr viņš šosezon piedalījies tikai divās KHL spēlēs.

Izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" komanda devusies ar diviem vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 14 uzbrucējiem.

Tikmēr jaunie uzbrucēji Māris Bičevskis un Ainārs Podziņš kopā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" devušies regulārā čempionāta pēdējā izbraukuma spēļu sērijā, lai palīdzētu vienībai nostiprināties izslēgšanas spēļu zonā.

Rīgas "Dinamo" komanda šosezon ar SKA vienību šosezon jau spēkojusies trīs reizes - Džeriņam neveiksmīgajā spēlē oktobrī rīdzinieki zaudēja ar 1:2, novembra vidū savā laukumā revanšējās ar 5:4, janvāra sākumā "Arēnā Rīga" piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 2:4.

Pirms desmit dienu pārtraukuma, kas bija saistīts ar valstsvienību spēlē, Rīgas "Dinamo" komanda bija uzvarējusi divas no pēdējām trim spēlēm, bet SKA komanda trijās šī mēneša spēlēs izcīnījusi tikai divus punktus.

Pēdējā regulārā čempionāta izbraukuma mačā Rīgas "Dinamo" komanda piektdien spēkosies ar saviem tiešajiem konkurentiem cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Maskavas "Spartak".

Savukārt uzreiz pēc izbraukuma sērijas "Dinamo" jau svētdien uzsāks pēdējo četru mājas spēļu sēriju, pirmajā no tām svarīgā mačā spēkojoties ar Mitišču "Atlant".

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā "Dinamo" ar 68 punktiem 48 spēlēs ieņem septīto vietu, par trim punktiem apsteidzot Maskavas CSKA komandu, kas aizvadījusi par vienu spēli vairāk, un par stabiliem 13 punktiem esot priekšā devītajā vietā esošajai "Spartak" vienībai.

Savukārt no sestajā pozīcijā esošās "Atlant" komandas Rīgas "Dinamo" atpaliek par astoņiem punktiem.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!